USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Фестиваль «Бандерштат» без курйозів не обійшовся. ФОТО

10 Серпня 2009 16:23
Всеукраїнський музичний фестиваль «Бандерштат-2009», який відбувся 8-9 серпня у селі Гаразджа Луцького району, мав доволі насичену программу. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Незадоволення у відвідувачів викликало те, що організатори фестивалю встановили високу плату за проживання у наметовому містечку на території табору «Сонячний» - 20 гривень з однієї людини. Тому на протилежному боці озера утворилось альтернативне наметове містечко.
 
Біля сцени з самого ранку відбувся ярмарок-продаж сувенірної продукції. Охочі брали участь у повстанському квесті, змаганнях з пейнтболу, волейболу, баскетболу та футболу. Переможці згодом отримали подарунки.
 
Серед відвідувачів «Бандерштату» особливою популярністю користувалися зустрічі з ветеранами УПА, патріотичні тату та боді-арт. Досить багато людей зібралися і щоб поспостерігати за історичною реконструкцією бою відділів УПА із загонами НКВС.
 
Натомість виставка «УПА. Історія нескорених» не привертала значної уваги присутніх. У суботу під час літературних читань свій доробок презентували молоді волинські поети. Власні вірші декламували Роман Романюк, Ольга Ляснюк, Оксана Гундер, Еліна Форманюк, Віта Литвак, Валентина Петрук, Олександр Шумілін, Марина Ковальчук. Кожен виступ літератори розпочинали з гасла «Слава Україні!» Літчитання продовжилися і наступного дня «Бандерштату».
 
Однак, не всі заходи, передбачені у програмі фесту, відбулися. Так, наприклад, не було показових виступів з бойового гопака. На параплані літали ж тільки у неділю, на другий день фестивалю.
 
На жаль, попри те, що «Бандерштат» мав на меті пропаганду здорового способу життя, багато присутніх на фесті таки вживали спиртне. Це, зокрема, стосується і неповнолітніх. «Героїв» не лякала присутність десятків міліціонерів та бійців внутрішніх військ МВС.
 
У перший день фестивалю виступили бард Володимир Пастушок та гурти «Де?Сенс», «Інші», «Екібана», «Злам», «Хмародери», «Пост-Сенс», «В.О.Д.А.». Під час виступу групи «Mauzer» з Білорусі біля сцени майоріли кілька національних прапорів цієї країни. Соліст рівненського гурту \"Брем-Стокер\" під час виступу зі сцени зауважив, що пісня «Лох» присвячується Сашку Положинському. Хедлайнером цього дня стала херсонська група «Роллікс».
 
У концертній програмі другого дня «Бандерштату» були такі виконавці, як «Еффата», «Спалені Вітрила», «Копірайт», «Проджектор Джміль», «Хуч», «Аут Край», «Веремій», «Мій батько п\'є» та «Серцевий напад».
 
Найбільше глядачі очікували виступу гурту «Тартак». Його лідер Сашко Положинський представив «бандерштатівцям» пісні з майбутнього альбому «Опір матеріалів». Лунали виконані і вже знайомі слухачам твори. Приємною несподіванкою для публіки стало те, що композицію «Не кажучи нікому» лідер «Тартака» співав у дуеті з Андрієм Підлужним, а «Понад хмарами» - спільно з Катею Чілі.
 
З можновладців на «Бандерштаті» були присутні заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук, Луцький міський голова Богдан Шиба, начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Володимир Лисюк. Цей фестиваль загалом зібрав кілька тисяч молодих людей з різних регіонів України.
 
Довідково:
 
Фестиваль «Бандерштат» втретє проводиться на території Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Нацмен Показати IP 10 Серпня 2009 18:06
1. Калахан пив пиво коли були показові виступи Бойового Гопака. Відео тут http://www.nation.org.ua/news/news9633.html 2. У суботу була хмарна погода тому з точки зору безпеки польоти відмінили. 3. На іншому боці озера зібрались ті хто хотів пити горілку, у наметовому містечку це було заборонено. Тому не дивна присутність цих діячів на фесті на напідпитку. А так нормально написано!
Андрій Калахан Показати IP 10 Серпня 2009 19:45
Нацмену: Ваш коментар ставить під сумнів як офіційну програму фестивалю, так і слова його виконавчого директора.
Нацмен Показати IP 10 Серпня 2009 21:58
Яку програму і які слова?
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 10:35
А мені Шиба сподобався на фото такий замріяний замріяний з якоюсь дівчиною. Видно вона попросила сфотографуватися з нимю
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 12:54
дівчина на світлині із шибою - то його прес-аташе, а от за сміття по лісу і селу на площі в 10 га треба гузю морду набити і гузя на потилиці поставити, всю голову побрити налисо, а на місці гузя залишити, хай всі думають, шо то у нього бородавчатий оселедець. це круто, під стиль відпочиваючих
Аноніму 11 серпня, 12:54 Показати IP 26 Серпня 2009 16:37
Не прес-аташе, а вірний помічник і пасія стема.
Русский Показати IP 29 Серпня 2009 16:13
Я вот думаю может создать альтернативу вашему фашистскому притону?? Фестиваль "Слава России!" инсценируем бои когда бандитовиз УПА загоняли как зверье в лесах и отстреливали??
Анонім Показати IP 6 Вересня 2009 13:05
о, несвідомі! ті грощі, котрі ви зажабили, могли б піти на подарунки воякам, чи на пам'ятники їм же!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus