USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Google запускає комунікаційний сервіс – конкурента Skype

13 Березня 2009 16:06
Компанія Google анонсувала новий сервіс під назвою Google Voice. Крім інших функцій, він дозволяє здійснювати телефонні дзвінки через Інтернет, на зразок популярного сервісу Skype. Про це 13 березня повідомляють «Волинські Новини».
Google Voice після присвоєння користувачам певного номера активується і дозволяє робити дзвінки через Інтернет, зберігати голосову пошту, текстові повідомлення та іншу інформацію з різних реальних телефонних номерів у одному місці і отримувати до неї доступ віддалено.
Як розповіли в компанії, нова розробка базується на технологіях компанії Grand Central, яку Google купив у червні 2007 року. Варто зазначити, що користувачі у Google Voice вже є, причому їх чимало – це клієнтська база компанії Grand Central, яка весь цей час продовжувала користуватися послугами купленої компанії, хоча вона вже стала частиною Google.
Google запропонувала новий інтерфейс, додаткові можливості й нові можливості для розробників, які можуть створювати свій софт з підтримкою Voice.
Серед нових функцій, яких раніше в арсеналі Grand Central не було, можна виділити голосовий транскриптер, який переводить голосові повідомлення в машинописний текст, можливості відправки звукових або текстових повідомлень по електронній пошті, а також можливості спілкування в текстовому або голосовому режимі між власниками аккаунтів у системі Google Voice.
Як інформує Корреспондент, також перед новим релізом було розроблене конференц-спілкування, що дозволяє одночасно спілкуватися шістьом учасникам.
У компанії повідомляють, що всі дані, про голос чи текст, зберігаються на серверах компанії, однак користувачі можуть ними розпоряджатися як завгодно, навіть перекидати на стільниковий телефон або комп’ютер.
Українською мовою нова функція наразі не працює, є лише англійський інтерфейс, проте платити за дзвінки на стаціонарні або мобільні телефони можна через Google Checkout, яка також приймає пластикові картки, випущені по всьому світу.
Точні розцінки на дзвінки з різних країн Google наразі не оприлюднила, однак представник інтернет-гіганта пообіцяв, що ціни «будуть конкурентними», а розцінки опублікують в найближчі дні.
Користувачам з США компанія запропонувала можливість користуватися сервісом без реклами, але тільки у випадку міжміських дзвінків, при першому ж виході на міжнародний зв\'язок з’являтиметься реклама. Комерційні користувачі будуть використовувати Google Voice без реклами в будь-якому випадку.
Наразі доступ до сервісу відкрито не у всіх країнах, але компанія обіцяє глобальне підключення в найближчі дні.
Зазначимо, на український ринок інтернет-комунікаторів Skype запланував вихід у грудні минулого року. Підписання договору про партнерство анонсував ПриватБанк, який пообіцяв користувачам забезпечити безкоштовну інтернет-телефонію та Skype-дзвінки на території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus