USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

GPS-навігація може позначитися на ціні квитка, - луцькі перевізники

9 Лютого 2011 07:25
Луцькі перевізники – проти системи GPS-навігації, у яку, за новими умовами конкурсу на перевезення пасажирів у місті Луцьку, - має бути «внесений» кожен автобус, який возить містом пасажирів.

Про такі умови 8 лютого, на «круглому столі» з перевізниками повідомив заступник директора департаменту економіки Луцькради Костянтин Патракеєв.

Голова Волинської обласної асоціації автоперевізників Ігор Семеніхін вважає, що таке «ноу-хау» стане для перевізників додатковим фінансовим «навантаженням». Яке може відобразитися на вартості проїзду.

«Якщо у нас з’явиться GPS-навігація, то потрібна буде централізована система її адміністрування. А це також робитиметься за кошти перевізників, я так думаю», - припустив Семеніхін.

«Так що, панове перевізники, готуйтеся!», - сказав він колегам.

«До речі, в Україні ще ніде немає такої системи, ні в Донецьку, ні в Львові. Спроби були, але ніде система GPS не працює», - обґрунтував свою позицію Ігор Семеніхін.

Костянтин Патракеєв підтвердив - справді, фінансувати такий центр адміністрування GPS-навігації буде не міський бюджет.

«Проте ми оголосимо конкурс для підприємств, які зможуть здійснювати потрібний технічний супровід. До речі, за моєю інформацією, ми не перші і не єдині в Україні. Я знаю, що у деяких містах зупинки в тролейбусах оголошуються саме за допомогою GPS-навігації», - зауважив посадовець.

Він також сказав, що «вирішення саме цього питання є не настільки принциповим, як інших. Однак потрібно розвиватися та постійно впроваджувати нові технології».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2011 09:54
http://www.work.ua/jobs/701082/ почитайте за цим посиланням і все стане відомо, чому п. Патракєєв так активно лобіює GPS-навігацію. При цьому ні він, ні перевізники не постраждають. А нам-лучанам платити!!!
Водій Показати IP 9 Лютого 2011 14:14
Все правильно Семеніхін сказав. Ця система - хороша справа, але по-перше, це не так дешево і не так просто, як це хочуть представити "спеціалісти" з міської влади. Однозначно, що вартість приладів і системи обслуговування перевізники перекладуть на пасажирів! По-друге, диспетчеризація маршрутів колись в радянськи часи нормально функціонувала і без новомодних GPS-ів. За графіком бігали автобуси і тролейбуси. Працювати треба , а не шукати можливості пропіаритися ( "Ось, які ми в Луцьку продвинуті!" ) і при цьому отримати відкат!
Igor Показати IP 9 Лютого 2011 14:58
Чому немає мого комента ? я нічого дурного не писав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus