USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Гектари для сина чи замовний кримінал? У Колодяжненській громаді на Волині – земельний скандал

21 Лютого 2024 09:28
Земельна оборудка і гектари для сина чи замовний кримінал? Колишнього начальника Держгеокадастру Волині Володимира Боярчука запідозрили у махінації із землею в Колодяжненській громаді. Нібито експосадовець взявся за схему не один, а в складі організованої групи.

Сам Володимир Боярчук усі звинувачення слідчих заперечує. Чому – розказав журналістам ТРК «Аверс».

У скандалі із ділянками в Колодяжненській громаді фігурує п’ятеро осіб. Серед них і колишній головний земельник Волині Володимир Боярчук. Слідчі стверджують нібито організатор схеми мав інформацію, що поблизу Ковеля є несформовані і незареєстровані земельні ділянки, які вирішив передати у власність свого сина.

«Забезпечив отримання необхідних для укладення договорів купівлі-продажу витягів з Державного земельного кадастру щодо земельних ділянок, виділених із земельного лісового масиву та надання їх приватному нотаріусу Ковельського районного нотаріального округу для подальшого переоформлення права власності. В результаті таких дій син обвинуваченого став фактичним власником земельних ділянок», – йдеться у судовому документі.

Тепер події 2021 року досліджують у суді. Ексначальник Держгеокадастру Волині каже, що його син земельних ділянок не отримував. Запевняє, що усі звинувачення правоохоронців неправдиві.

«Будемо відстоювати свою правоту в суді. Мій син неповнолітній, він ніколи ніде ніякої земельної ділянки не брав. Родичі також. Наскільки я знаю, в Колодяжненській громаді земельні ділянки брали всі учасники АТО по цій справі. Вони брали по два гектари земель державної власності для ведення особистого селянського господарства за спрощеною процедурою, згідно з чинним законодавством. Наскільки я знаю, це місцеві учасники АТО, ковельські», – прокоментував ексначальник ГУ Держгеокадастру Волині Володимир Боярчук

У прокуратурі кажуть, що земля була лісогосподарського призначення.

«З’ясували у ході досудового розслідування, що ці землі були передані незаконно як землі сільськогосподарського користування. В такий спосіб було завдано тяжких наслідків інтересам держави. Зараз усім обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Прокурори роблять все, аби незаконні дії отримали справедливе рішення суду. Мова йде про п’ять земельних ділянок площею десять гектарів», – повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Як ділянки могли опинитися у приватній власності й у чиїй, а головне – чи законно – уже рік з’ясовує Ковельський суд.

«Поки я був начальником обласного управління, підписав накази на 500 земельних ділянок учасникам АТО. Я по прізвищах всіх не пам’ятаю. А що мій син не брав землі – це 100% гарантія. Ця справа про те, що один учасник АТО дав землю ще чотирьом учасникам АТО. Поки що розбираємося в суді. Я більше схильний вважати, що там є елементи замовлення відносно мене, поки я був на посаді», – переконаний ексначальник ГУ Держгеокадастру Волині Володимир Боярчук.

Хто ж ці лихі люди, які могли підсунути таку корупційну свиню тодішньому начальнику Держгеокадастру? Володимир Боярчук каже, що не знає.

Більшості підозрюваних інкримінують зловживання владою і службовим становищем. Їм загрожує позбавлення волі, але вина наразі не доведена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus