USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Генеральський план»: Як родина генерала Терещука обросла численними статками

26 Червня 2017 18:26
Колишній очільник міліції Волині та екс-керівник поліції Києва, а нині перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Терещук має кілька земельних ділянок та будинків столиці, а його дочка – співвласник новобуду на Печерську.

Про це повідомляє «Громадське».

У революційну зиму 2014-го саме Терещук керував силовиками Волинської області. Активіст луцького Євромайдану, а нині позафракційний нардеп Ігор Гузь каже — Терещук був дуже лояльним до режиму Віктора Януковича:

«Проти мене особисто Терещук відкрив 3 кримінальні справи, я сидів з електронним браслетом, мені загрожувало 8 років ув’язнення. Статті були політичні — захоплення обласної адміністрації, розривання портрету Януковича, ряд таких інших нюансів. Насправді Терещук, перебуваючи на Волині, очолював терор проти Майдану, тому що люди могли бути засудженими. І багато таких системних інших питань, де фактично він поводився як служака Віктора Януковича на той період часу».

З таким записом у резюме генерал міліції потрапив під закон про люстрацію, утім заборона обіймати високі чиновницькі посади обійшла Терещука.

Лише у грудні 2015-го міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про звільнення Терещука у традиційному для себе стилі — постом у Фейсбук. Наступні півтора роки Терещук керував воєнізованою охороною паливного міністерства, а навесні 2017-го навіть виграв конкурс на посаду першого заступника голови Одеської обласної держадміністрації.

Нова посада Терещука в Одесі зобов'язує його подавати електронну декларацію. Окрім маєтку у селі Проців та трьох квартир у Києві, родина Терещуків володіє ось цим будинком у Жулянах, приватному секторі столиці.
Будинок у Процеві

«З приводу процівського будинку. Так, я дійсно купив землі 40 соток. Купив, підготував документи, отримав дозвіл на забудову. Зараз є будівля, невеликий садовий будиночок, збудував я, він не введений в експлуатацію. Ну, і там помічні будівлі. Саджаю там картоплю, полуницю, малину. Зараз не маю часу, а раніше саджав», - пояснив чиновник.

В автопарку родини Терещуків джипи Фольксваген Тігуан і Ауді К’ю7, трицикл і новенький трактор. Серед інших "свіжих" надбань – барокамера вартістю у понад 800 тисяч гривень. А заощаджень у Терещуків – більше мільйона гривень.
Будинок у Жулянах

Дружина Терещука – Ольга Терещук – підприємцем зареєструвалася лише минулого року.

Але успішною бізнес-вумен виявилася донька Терещуків, дружина інспектора з обігу зброї київської Нацполіції Анатолія СорочинськогоОксана.

У 2016 році родина Сорочинських задекларувала два позашляховики – Ніссан Кашкай і Ауді К’ю5, дві квартири та поки не завершений маєток під Києвом.

У Голосіївському районі столиці Оксана Сорочинська має 400 квадратних метрів офісних приміщень, а відтак і 400 тисяч гривень щорічного заробітку з оренди.

Ще Сорочинська є співвласницею новобуду на вулиці Верхньогірській, в елітному Печерському районі столиці. Об’єкт на тисячу сто квадратних метрів виставили на продаж за 78,5 мільйонів гривень.
Новобуд на Печерську

Єдиний партнер Сорочинської у цьому проекті – столичний забудовник Олександр Шихненко. Про співпрацю із донькою Терещука бізнесмен говорити не хоче.

У декларації Сорочинських йдеться також про чималі позики. Одна з них – 2 мільйони гривень – була позичена Оксані Сорочинській власним свекром.

За інформацією з відкритих реєстрів, Володимир Сорочинський зареєстрований як фізична особа підприємець, мешкає у Коростишеві Житомирської області і займається обробкою каменю.

Відзначається, що Оксана Сорочинська почала свою успішну кар’єру лише 3 роки тому у ДП "Розвиток" МВС, де навіть донедавна отримувала матеріальну допомогу коштом платників податків.

Водночас Сорочинська знайшла ще понад 2 мільйони гривень для статутного внеску у ТОВ "Новітнє обладнання", яке у 2016 році активно перемагало у тендерах. Левова частка замовлень надійшла від МВС.

Поговорити про майнові і тендерні з Оксаною Сорочинською журналісти не змогли – генеральської дочки не знайшли ні у квартирах родини, ні у будинку, ні на роботі.

Сумніваючись у законному походженні статків родини Терещуків журналісти подали декларацію Сорочинських до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Перевіряти Терещука пообіцяли і нардеп Ігор Гузь, і люстраційний комітет разом з Олександрою Дрік.

Нагадаємо, Олександр Терещук 25 лютого 2014 року під тиском громади написав рапорт про відставку. А 3 липня Президент України Петро Порошенко скасував люстрацію Олександра Терещука. Згодом, після ліквідації міліції та створення Національної поліції Терещука було призначено тимчасовим виконувачем обов'язків начальника ГУ Нацполіції в Києві. 18 листопада МВС призначило Олександра Терещука начальником Головного управління Національної поліції у Києві. 14 грудня 2015 року Терещука звільнили за поданням Хатії Деканоїдзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
патріот Показати IP 26 Червня 2017 19:30
Шкода що Гузя не посадив!!!
василь Показати IP 26 Червня 2017 20:51
Типовий Бик. Далі буде..... а кінець буде жалюгідний
свідомий Показати IP 26 Червня 2017 21:52
Терещук напевно не святий, це скоріше барига ніж генрал як і решта генералів у нашій країні, але не Гузю його судити. Хай краще розкаже, як Івахіва шантажував вимагаючи пів мільйона доларів, і в кінці кінців отримав 300тисяч доларів готівкою з рук одного з відомих бандитів. Про подачкі, які з Данильчуком від корупціонера Мартиненка отримував за безчинства під час майдану. Хитрий щур вже теж давно мільйонер але сидить тихенько і великого патріота з себе строїть. Дуже принизливо робити патріотизм професією, жити з нього, заробляючи на ньому.
ТТ до свідомий Показати IP 27 Червня 2017 09:02
на рахунок Данильчука і Гузя інфа підтверджена, але кому це тепер предявиш? Скільки поважних осіб області Данильчук принижував, - минув час, - де відповідь? Змирились, пробачили, а можливо і згідні, мовляв час такий був. Дай на іншого, то Данильчук вже як у старому анекдоті про трутку для жуків, був-би живий, але здоровя того би вже не мав!!
До свідомого Показати IP 26 Червня 2017 22:49
Зато він Клімчука на коліна поставив , це ж яке досягнення.?
Гузю Показати IP 26 Червня 2017 23:30
Податківців хапуг часів язика арештували і гроші позабирали!А цей терещук упирь хапуга вінницький і кришує його петя шоклад. А позабирати те що він вкрав то реально можна бюджет полатали і на АТО!
ВАСЯ Показати IP 27 Червня 2017 15:14
Я б Вас всіх взяв обкружив великим забором та залив цементом .Баригі які наживаються на людях.КРАДУТЬ разом .тоді один одного здають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus