USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Генштаб ЗСУ представив хронологію Іловайського котла

19 Серпня 2016 12:02
Військові уточнили звіт про бої під Іловайськом в 2014 році, в яких згідно з різними даними загинули від 200 до тисячі бійців.

Генштаб ЗСУ надав уточнену версію даних про Іловайський котел. Відеоверсію звіту опублікувала Радіо Свобода. Крім того, глава Генштабу Віктор Муженко розмістив текстову хронологію на своїй сторінці у Facebook. Муженко розповів про події навколо Іловайська, обстановку в секторі "Д" в липні-серпні 2014 року, рішення командування і бойові дії.



Нагадаємо, тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом встановила, що до оточення і розгрому українських військ під Іловайськом привели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії колишнього міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка і відсутність воєнного стану.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ, ЯКІ ВИЖИЛИ В «ІЛОВАЙСЬКОМУ КОТЛІ», ВИМАГАЮТЬ СУДИТИ КЕРІВНИКІВ АТО

Нагадаємо, бої під Іловайськом почалися влітку минулого року напередодні Дня Незалежності, а 15 вересня міністр оборони України заявив про вихід сил АТО з Іловайська Донецької області.

Точних даних про втрати під Іловайськом немає. За одними даними, в бою під Іловайськом загинули щонайменше 200 українських бійців, за іншими - щонайменше 1000 силовиків. За офіційними даними військової прокуратури, під Іловайськом загинули 459 бійців АТО, ще 478 отримали поранення.

Трагедія особливо зачепила Волинь, адже в операції брала участь 51-а механізована бригада, в якій служили волиняни, бійці спецроти «Світязь», а також чимало волинян у складі добровольчих батальйонів.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про численні втрати 51 бригади під Іловайськом. Понад сотня бійців 51 бригади, які вважалися зниклими безвісти, вийшли на зв`язок та повідомили, що потрапили в полон.

Сотні бійців повернулися з Іловайська додому в трунах, чимало поховані у безіменних могилах, а є й такі, які досі лежать в землі під Іловайськом. Сотні стали інвалідами, або отримали каліцтва, сотні пережили пекло полону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus