USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк ініціював закриття «БІО ПЕК» та звернувся до райдержадміністрації

9 Липня 2019 08:54
Луцька міська рада звернулася до Луцької райдержадміністрації щодо припинення роботи «БІО ПЕК», який вважається головним джерелом нестерпного смороду в місті.

Про це йшлося 9 липня під час оперативної наради у міській раді.

Як повідомив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, у Луцьку щоденно працює комісія щодо ситуації зі смородом. Він відзначив, що комісія проаналізувала всі можливі джерела виникнення смороду.

«Вчора, 8 липня, я підписав звернення до голови Луцької РДА Тараса Яковлева щодо закриття «БІО ПЕК» до з’ясовування і усунення причин смороду», – сказав Григорій Пустовіт.

Та додав, що «БІО ПЕК» знаходиться на території Луцького району, тож рішення про його закриття може прийняти лише голова райдержадміністрації.

Нагадаємо, завод з виробництва біоетанолу незаконно злив у міську каналізацію мелясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом. Як повідомили екологи Волинської ОДА, за результатами проведених перевірок, звернень громадян з’ясували, що найбільш ймовірна причина виникнення смороду в Луцьку – поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де здійснює господарську діяльність ТзОВ «БІО ПЕК».

У місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу. Також Луцька міська рада звернулася до прокуратури Волинської області щодо проведення досудового розслідування у зв’язку зі скаргами мешканців Луцька на жахливий сморід, масове погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя та праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А що зливають Показати IP 9 Липня 2019 10:23
у Сапалаївку? Біля Срібних Лелек ні пройти, ні проїхати-суцільний сморід...Закрмйте Сапалаївку може?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus