USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Голова нововолинського виборчкому «не впізнала» журналіста

8 Жовтня 2010 08:17
Голова Нововолинської ТВК Людмила Томчук запевняє, що журналіст, з яким у членів комісії 7 жовтня розгорівся конфлікт, не представився і не попередив, що фотографуватиме роботу ТВК, й до того ж грубо поводився.

Про це повідомив координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Нагадаємо, 7 жовтня у Нововолинську члени міської виборчої комісії мали претензії до роботи журналіста газети «Нововолинськ», в результаті чого розгорівся конфлікт.

Під час засідання комісії до кімнати зайшов невідомий та без представлення та попередження почав фотографувати членів комісії, - стверджує голова ТВК.

На зауваження, що він не має права це робити, не реагував та поводився грубо. Тому члени комісії почали вимагати в цієї особи покинути приміщення ТВК та викликали наряд міліції, - пояснила .Людмила Томчук.

Натомість журналіст Анатолій Бідзюра це заперечує. За словами журналіста за день до цього він брав інтерв’ю в голови комісії, то вона його добре знала.

Крім того, він стверджує, що засідання комісією не проводилось. Окремі члени ТВК приймали документи для реєстрації кандидатів в депутати від представників КУН. Між «кунівцями» та членами комісії розгорілась гостра суперечка, якою і зацікавився журналіст.

Також пан Анатолій стверджує, що після зауважень зі сторони членів комісії він припинив фотозйомку, пред’явив своє посвідчення та намагався зацитувати норми законодавства, що регламентують роботу журналістів. Натомість окремі члени ТВК нагрубили йому та не зважаючи на його аргументи, почали вимагати покинути приміщення комісії.

Журналіст хотів викликати міліцію, щоб та зафіксувала факт перешкоджання роботі журналіста, однак правоохоронці прибули раніше на виклик ТВК.

Радник начальника УМВС у Волинській області Антон Цісарук пояснив, що правоохоронці, які прибули в ТВК за викликом секретаря комісії, жодного протоколу про адміністративне правопорушення на журналіста не складали. Міліціонери, опитавши усіх учасників конфлікту, обмежились лише усними роз’ясненнями.

Натомість факти описані членами комісії не знайшли підтвердження, оскільки правоохоронці в діях журналіста хуліганських дій не виявили. Журналіст діяв відповідно до законодавства - виконував реакційне доручення.

До членів ТВК в міліціонерів теж не було жодних питань, оскільки журналіст ніякої заяви щодо перешкоджання його діяльності в правоохоронні органи не писав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus