USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голову Держприкордонслужби змушують піти у відставку

13 Червня 2014 08:45
Офіційний сайт Державної прикордонної служби України не містить інформації про відставку свого голови Миколи Литвина. Так, протягом ночі ЗМІ з посиланням на повідомлення в соціальних мережах тиражували інформацію про те, нібито після переговорів з активістами, що пікетували Держприкордонслужбу, Литвин написав рапорт про відставку, - інформує Радіосвобода.


Микола Литвин очолює Державну прикордонну службу від часу її створення в 2003 році. З 2001 року він керував Державним комітетом у справах охорони державного кордону.

У Києві понад 100 мітингувальників, які називають себе активістами Майдану, пікетували 12 червня будівлю Державної прикордонної служби. Демонстранти звинувачували керівництво відомства у корупції та нездатності організувати охорону державного кордону на сході країни.

Українські прикордонники внаслідок дій бойовиків на сході країни втратили контроль над десятками кілометрів кордону. Держприкордонслужба формально закрила кілька пунктів пропуску в Луганській області, але фактично вони продовжують діяти під контролем невстановлених озброєних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Берташ Показати IP 13 Червня 2014 09:01
ПФ проти відставки Литвина. Дійсно на кордоні Донбас-Росія не вистачало ресурсу прикордонників, була розтягнута оборона, в них не було важкого озброєння, а АТО не надало їм військової підтримки. Щоб не втратити людей безглуздо під важким озброєнням противника погранслужба змушена була відвести людей. Це не Литвин винен, це винне командування АТО. Помилки Литвина є, але - допустимі. Хто не вірить - зараз переконаєтесь, як яро будуто сепаратисти битись за кордон. Зніміть облогу держприкордонників. Підняли питання, молодці. Кордон необхідно закрити.
Patrik Показати IP 13 Червня 2014 09:46
"Помилки Литвина є, але - допустимі" - цитата з Вашого коментаря... Вам очевидно відомо, яке головне призначення державних прикордонних служб держав і в тому числі й України... Надіюсь, що Вас не ображу, коли ще раз нагадаю, що це охорона державного кордону! Всім відомо,що протягом тривалого часу фактично через східний кордон України з Росії систематично переходять бойовики, переправляється різноманітна техніка, згадаємо джип Жириновського, у тому числі й військова техніка, це ж дикість яка - сьогодні вже російські танки на території України! "Микола Литвин очолює Державну прикордонну службу від часу її створення в 2003 році. З 2001 року він керував Державним комітетом у справах охорони державного кордону.", Тобто Литвин - керівник зрілий, досвідчений...Яка ганьба, з таким "керівником" і ворогів не треба! Але відійдемо від емоцій, будьте добрі, поясніть, а, по-можливості, надайте чіткі аргументи, у чому ж все-таки на Ваш погляд полягає допустимість помилок Литвина?
лпдмуа а простише и Показати IP 13 Червня 2014 10:05
маючи на державній службі-уряді-депутатах литвинів-деркачів-Луценків-табачників-тягибаксів-фаріонів-сехів і без зовнішнього ворога все розкрадуть-продадуть і зрадять-хіба це за 22 роки незалежності украіни це новина : а іх таких тисячі в силових структурах-меріях-адміністраціях і коли дивишсья на іх пики-починаеш задумуватися ? як до сіхпір люди на сході і вкриму немогли зрозуміти хто для нас ворог які нічим невідрізняються від ригів ефремова-ківалова-ахметки-аксенова так як вже давно породичалися-поперепихалися одне для них страшне це -смерть коли прийдеться все накрадене -добито розбоем залишити : але еліксир вічного життья ніхто ненайшов тому всьму в земному житті е початок і кінець : Ми все одно преможем і буде наша держава Україна тільки треба самим перед собою бути чесним-і справедлимим до оточуючих : ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ
Анонім Показати IP 13 Червня 2014 11:10
прикордонники як брали хабарі так і беруть - розкошують нарівні з митниками - це основна "заслуга" литвина. Такі як кучма, литвини, медведчук і багато інших винні у тому, що Україна сформувалась як країна, у якій керує одна бандота, і теперішні " типу" вихідці з Майдану такі ж самі - тому що відсутня політична воля замінити хапуг на різних посадах на нових людей і внести суттєві зміни у законодавство,які б унеможливлювали існування корупційних схем. Кожен з литвинів нагріб не менше,ніж яник і таких дуже багато - майже всі депутати і високопосадовці - саме для них вигідне затягування війни, доки такі виродки при владі - українців буде вмирати все більше.
НОНА Показати IP 13 Червня 2014 12:51
Отримано замовлення на усунення Литвина це зараз не на часі. Треба спочатку вирішити всі питання з Донбасом , а потім займатися кадровою політикою в прикордонних військах. Нормальний чоловік Шишолін, професійний прикордонник, пройшов Афган, має унікальний досвід. Друге питання, що прикордонники кинуті на призволяще. В Луганську дві доби прикордонники відбивали напад сеператистів і так і не отримавши підмоги відступили. В прикордонних військах немає тяжкої бронетехніки, тому вони не взмозі протистояти сепататистам і це не провина Литвина.
пан Показати IP 13 Червня 2014 14:02
державу згубила корупц1я, яку при люб1й влад1 не в1дм1нять.Европа вже жахаеться в1д примочок влади.
Лучанин Показати IP 13 Червня 2014 14:47
В провалі АТО на кордоні винуваті не прикордонники, а Парубій, який не мобілізував сили авіаторів та протитанкові сили проти бронетехніки диверсантів.
віталій Показати IP 16 Жовтня 2014 16:39
ви ще будити вспоминати генерала Литвина - спеца в держприкордонній службі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus