USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прем'єр Гончарук подав заяву про відставку

17 Січня 2020 09:37
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку та передав її президенту Володимиру Зеленському з правом внесення в парламент.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

«Я прийшов на посаду – виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент», – зазначив Гончарук.

«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ПОРОЖНЄ МІСЦЕ В ГОЛОВІ ЗЕЛЕНСЬКОГО»: В МЕРЕЖІ З’ЯВИЛАСЬ ПОВНА ВЕРСІЯ ПЛІВОК ГОНЧАРУКА

Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда», – пояснив причини відставки прем’єр.
В Офісі президента повідомили, що розглянуть заяву: «Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента України повідомить окремо», – Обозреватель.

Нагадаємо, в мережі опублікували аудіо розмов нібито глави Кабміну Олексія Гончарука з чиновниками, де обговорювалися курс долара в Україні та економічні питання перед зустріччю з главою держави Володимиром Зеленським.

Пізніше в мережі з’явилася друга частина скандальної розмови нібито прем’єр-міністра Гончарука, в якій він обговорює економічну ситуацію в країні.

У мережі опублікували третю частину розмови прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністерки фінансів Оксани Маркарової і двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба. У бесіді обговорювали ревальвацію гривні до 20 гривень за долар та економічну стратегію розвитку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Тітка Показати IP 17 Січня 2020 09:57
Сталось те,про що я вчора писала.Диму без вогню не буває.Якби був не винний,то, по-перше відразу спростував-би цю інформацію.По-друге_віддав би команду СБУ терміново провести розслідування і винних притягнути до відповідальності по всій строгості закону.Адже це не тітка,а прем"єр.Нічого подібного не сталося.Значить правда і_ заява на вихід.Заслуговує на повагу,що не тримається за крісло,як інші,а відразу написав заяву.Дальше події будуть розвиватись ДУЖЕ ЦІКАВО,якщо Президент прийме відставку.Я думаю,що прийме.
Дядько до Тітка Показати IP 17 Січня 2020 12:08
Знаєте, симпатії українців у політиці дуже, м'яко кажучи, дивні. І це я не про останні вибори, а загалом про період незалежності. То все месію чекають, то скандального злодія з судимостями оберуть, то чудіка з вилами підтримають, то #бабюля ніяк їм спокою не дає, то олігарха, то картинку з телевізора без розбору що за нею насправді. Так от, при такому підході іншого варіанту крім як "події будуть розвиватись дуже цікаво" в принципі і бути не може. От тільки і СИСТЕМНИХ ЗМІН НА КРАЩЕ очікувати також не варто. Але нічого не поробиш - за дурість треба розплачуватись, іншого законами суспільного розвитку не дано. Спостерігаємо далі)
голова Показати IP 17 Січня 2020 09:58
Да наробили хлопчики і дівчатка ділов. Хоча добре, що відразу зрозумів свою безпорядність і бездатність, бо дальше було б ще гірше. Але вже і так зрозуміло 2020 рік буде тяжким. Ждем обіцянок від нового уряду, щи заживем в 2021.
Толик Показати IP 17 Січня 2020 10:06
Вместе с написавшим заявление об отставке Гончаруком должны уйти считающий его лучшим Премьером в истории Украины Милованов, министр ветеранов Коляда и Бородянский. Всей компанией.
так таки так до Толик Показати IP 17 Січня 2020 10:50
Согласен! уйти должны все и,всем кабинетом!
Анонім Показати IP 17 Січня 2020 10:25
Отставка премьер-министра Гончарука - первый серьёзный удар по позициям соросят. Теперь нужно сделать все, чтобы уменьшить их влияние на новый состав правительства и / или переназначение. Это вопрос не просто национальной безопасности, но и выживания страны как таковой.
Таневже до Анонім Показати IP 17 Січня 2020 11:48
Серйозний удар, ви дійсно так вважаєте? Ще почитайте що відбувається з організмом якщо вдарити по раковій пухлині. А от 3 чи 4 стадія час покаже.
питання Показати IP 17 Січня 2020 10:26
Чи тепер вистачить Президенту сили духу не вестись на вплив потужних груп і не призначати "соросят" на посади?!
Кіно Показати IP 17 Січня 2020 10:51
Це кіно для людей. Сюжет такий: президент "приймає" відставку прем'єра, вносить в парламент, а моно більшість відставку не приймає і перезапускає прем'єра ще на рік. Гончарук гордовито і "невинно" оголошує, я б пішов, але "народ" просить. Запасайтеся попкормом!
Анонім Показати IP 17 Січня 2020 10:58
я бачу у нас розвелось дуже багато "державних діячів" і "експертів", судячи з коментарів, ще більше таких можна зустріти тільки на базарі серед торгашів по буднях, коли покупців мало
Ага до Анонім Показати IP 17 Січня 2020 11:54
Судя по всему "покупцив" сегодня мало и ты решил сидя на базаре разобраться с ситуацией в стране. Не усни на диване а .то редких покупателей прозеваешь
Народна прокуратура Показати IP 17 Січня 2020 12:52
Нормальний він прем'єр і "рулив" по приколу, так як хотіли 73% виборців, які обрали цю політичну силу
5655 Показати IP 17 Січня 2020 18:01
Та не хоче він йти у відставку, не хоче. Про це хоча б його звернення до народу свідчить після аудіосуандалу. Або це піар ход, або його просто заставили, бо інакше ніяк, має річний імунітет. Дивує інше, як можна було погодитись бути премєром не маючи ні відповідної для цього освіти, ні практичного ні життєвого досвіду. Як збирався забезпечувати економічну стабільність і розвиток не розуміючи суті своєї ролі. Проте, його міністри не кращі, не мають елементарного досвіду в управлінській діяльності. Щоб розуміти як керувати, то треба галузь знати, працювати у ній роками, пройти сходинку за сходинкою. Тоді можна говорити про реформи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus