USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Анкету Саакашвілі на отримання громадянства оформляли заднім числом, - нардеп

30 Липня 2017 13:02
Голова української делегації в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв заявив, що анкету в Міграційну службу на отримання українського громадянства Міхеїла Саакашвілі, з якої матеріали пішли до Адміністрацію Президента, 2015 року готував і подавав не сам Саакашвілі, а його помічники. Крім того, анкету могли оформити заднім числом.

Про це Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Саакашвілі заявив, що на опублікованій мною анкеті не його підпис. Але саме ця анкета міститься в справі Міграційної служби, на підставі якої було надано громадянство. Я почав цікавитися. Виявилося, анкету в Міграційну службу (з якої матеріали пішли в АП) в 2015 році готували і подавали його помічники, а не він сам. Ще й заднім числом оформлювали», - зазначив Ар'єв.

Тож оскільки анкету готували помічники Саакашвілі, громадянство йому могли дати на підставі фальшивих документів – таку думку висловив Ар'єв.

«І якщо підпис не Саакашвілі, то постає нове, ще актуальніше питання – громадянство було надано на підставі фальшивих документів? А це вже значно серйозніше ніж просто брехня в анкеті», – зауважив нардеп.


29 липня колишній президент Грузії і екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що його позбавили українського громадянства через "фальшивий документ". Саакашвілі стверджує, що анкета, яку раніше оприлюднив Ар'єв, заповнена не ним, а також на ній стоїть не його підпис.

Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України на підставі рекомендацій Комісії з питань громадянства при президентові України. Сам Саакашвілі заявив, що його хочуть змусити отримати статус біженця, проте він збирається домагатися «законного права повернутися в Україну». Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта його було призначено головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії. На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях «старих корупціонерів». Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

Інформаційне агентство Волинські Новини проводить опитування, щоб дізнатися думку волинян про те, чому Саакашвілі позбавили українського громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 30 Липня 2017 13:39
анкету могли тупо підмінити. для бандовлади це звична справа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus