USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Громадська рада при луцькій податковій просить церкви не перешкоджати вірянам отримувати ідентифікаційні номери

1 Червня 2009 14:48
Із початку 2009 року до Луцької ОДПІ надійшли 82 заяви про відмову від ідентифікаційного номера (ІН), із них не підлягають задоволенню лише три. Про це в коментарі «Волинським Новинам» розповів голова громадської ради при ОДПІ Юрій Довгун.
 
За словами Юрія Довгуна, процедура відмови громадянина від ідентифікаційного номера регламентована Порядком внесення відмітки до паспорта громадянина України № 602/1226 від 19 жовтня 2004 року.
 
За даними відділу реєстрації та обліку платників податків ОДПІ, з початку 2009 року до надійшли 82 заяви громадян про відмову від ІН. Із не задоволено лише три, оскільки заявники є засновниками юридичних осіб. Разом з тим, дев’ять осіб анулювали відмітку в паспорті та повторно отримали ідентифікаційні номери.
 
Проблемою є те, що надійшло 27 заяв від громадян, які не погоджуються з Порядком № 602, і навіть не хочуть заповнювати передбачену заяву. В результаті ці громадяни не отримують довідку, а орган внутрішніх справ без неї не має можливості зробити відмітку у паспорті, тобто люди самі створюють умови, які перешкоджають їм реалізовувати свої права, – розповів Юрій Довгун.
 
За його словами, позицію церкви з цього питання викладено у «Посланні Священного Синоду Української Православної Церкви до духовенства, чернецтва і всіх вірних чад Української Православної Церкви» ще 2003 року.
 
«Якщо ми будемо вважати, що самі по собі засоби електронного контролю можуть впливати на поведінку людини, то впадемо в гріх блюзнірства. Саме ним є забобонне уявлення, нібито якась зовнішня операція, здійснена над людиною, здатна відлучити людину від Христа. Про це й варто пам’ятати тим, хто поспішив ототожнити ідентифікаційний код із печаттю антихриста, загрожуючи вічним покаранням за прийняття коду. Ніякі з існуючих номерів : ні номер паспорта, ні телефону, ні ідентифікаційного коду, ані будь-який інший – ніщо без нашої на те згоди не відлучить нас від Христа і Його Святої Церкви», – процитував послання пан Довгун.
 
Юрій Довгун розповів, що громадська рада при Луцькій ОДПІ прийняла рішення звернутись до всіх православних братств, конфесій, громадських організацій - не перешкоджати віруючим отримувати ідентифікаційний номер платника податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus