USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уряд плює на інтереси волинських шахтарів, - Ігор Гузь

1 Березня 2018 15:37
Депутат Верховної Ради Ігор Гузь з трибуни парламенту виступив із заявою про те, що держава продовжує ігнорувати проблеми волинських шахтарів, назвавши це – геноцидом вугільної галузі, повідомили у прес-службі нардепа.

"Якщо чесно, це вже можливо двадцятий чи тридцятий мій виступ про те, що черговий профільний міністр «поклав» на інтереси шахтарів і сприяє знищенню вугільної галузі на Волині. Використовую і буду використовувати всі доступні нардепу інструменти для підтримки цієї ключової галузі", - зауважив він.

Депутат нагадав, що у 2018 році для продовження фінансування шахти №10 "Нововолинська", єдиної, яка будується в Україні, виділили з держбюджету 10 мільйонів гривень. А це дуже мало для такого великого підприємства, тому шахта реально поставлена «на закриття". При цьому, за 20 років на її побудову вже виділили до 2 мільярдів гривень.

"Шахту "Бужанка" теж фактично закривають. Два місяці тому ці гірники не виходили з видобутку, протестуючи таким чином, що їм 5 місяців не виплачують заробітну плату. А кілька днів тому, інші шахтарі взяли за горло директора підприємства і викинули його за те, представляє інтереси "смотрящих", - зауважив він.

"Такий же курс уряду щодо інших нововолинських шахт, де затримують зарплати, не оновлюють обладнання та надсилають "смотрящих". На інтереси шахтарів в чергове наплювали!", - наголосив Ігор Гузь, - Але вони готові діяти, в тому числі, і приїхати у Київ для акції протесту. Якщо це трапиться через нехлюйську політику уряду, я буду першим, хто вийде разом із ними.

А пан Насалик (Ігор Насалик - міністр енергетики та вугільної промисловості України, - ред.) за два роки на посаді міністра жодного разу не приїхав на Волинь, аби обговорити шахтарські проблеми.

У цей час із Білорусі через Волинь їдуть десятки тисяч тонн чужого вугілля, в тому числі російського".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus