USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Гузь вимагає від уряду відновити електропостачання на шахтах Волині та виплатити зарплату гірникам

9 Лютого 2021 14:03
Народний депутат Ігор Гузь вимагає від уряду відновити безперебійне електропостачання на волинських шахтах та погасити борг із зарплати гірникам.

Відповідний пост політик опублікував у Фейсбуці.

Депутатське звернення парламентар скерував прем’єр-міністру України Денису Шмигалю на прохання Волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості. Шахтарі вимагають невідкладно вирішити проблеми, що склалися на ДП «Волиньвугілля» (ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» та ВП «Шахта «Бужанська»), а саме – ліквідувати відключення електроенергії на шахтах та виплатити заборгованість по зарплаті.

У депзверненні йдеться, що «наразі електроенергія на працюючі волинські шахти подається лише по дві-три години щодоби, а це перешкоджає стабільній роботі підприємств. Неповноцінне забезпечення електроенергією впливає не тільки на результати з видобутку вугілля, а й спричиняє певні порушення у сфері соціального забезпечення працівників.

Оскільки шахтарі працюють у складних умовах (велика запиленість, вологість, протяги), через постійні відключення електроенергії після зміни вони вимушені митись у холодній воді, особливо в зимовий період, також відбувається руйнація усіх комунікацій.

Через сирість у приміщеннях з’являється пліснява на стінах, що призводить до частих захворювань працівників. До того ж на ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» наявний незадовільний стан покрівлі, шахтарі змушені одягати вологий спецодяг для виконання своїх обов’язків під землею. Час вимушених простоїв не зараховується у пільговий стаж».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus