USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахтарі взяли за горло директора, готові взяти й міністра, - Ігор Гузь

2 Березня 2018 17:39
Нововолинські шахтарі готові відстоювати свої підприємства від безпідставного закриття та розкрадань будь-якими методами. Також вони разом із нардепом Ігорем Гузем виступають за відставку профільного міністра Ігоря Насалика.

Про це йшлося під час брифінгу у Верховній Раді 1 березня, повідомили у прес-службі нардепа.

«З хлопцями, які представляють гірників шахти №9 "Нововолинська" вчергове б'ємо на сполох, щодо ситуації у вугільній галузі на Волині. На жаль, у міністерстві енергетики та вугільної промисловості ніхто не хоче чути! Нещодавно шахтарі взяли за горло новопризначеного директора, готові взяти за горло і міністра», - заявив Ігор Гузь та нагадав прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, що той публічно пообіцяв відправити Насалика на Волинь, щоб на місці зустрітися із шахтарями.
«Як таке може бути: міністр вугільної промисловості боїться приїхати на Волинь, щоб вести дискусію із шахтарськими колективами, профспілками, керівництвом «Волиньвугілля»? Зараз критична ситуація на 9 шахті, яка готова працювати, давати вугілля. Гірники, профспілки мають бачення, як і що робити, але їх ніхто не чує. Шахту знищують підпільно. Ми в ситуації, коли немає діалогу, розуміння і тупо знищують колектив та підприємство. Міністру до одного місця позиція народного депутата, місцевого самоврядування та гірників», - пояснив Гузь.

«Володимир Борисович, це - ваш міністр і це вже ваша відповідальність. Я у прямому ефірі прошу вас зустрітися із волинськими шахтарями, почути конкретний перелік дій для порятунку шахт, що не може зробити Насалик», - закликав нардеп.

Голова місцевої профспілки НПГУ Сергій Макаров розповів, що «на раді голів профспілки прийняте рішення про звернення до президента та прем’єр-міністра про звільнення Ігоря Насалика та першого замміністра Галину Карп, бо вони не відповідають своєму рівню та завалили вугільну галуз».

Зокрема, йдеться про плани щодо створення Національної вугільної компанії, яка за 3 місяці так і не запрацювала.

Також Макаров розповів, що шахта №9 може працювати ще 5 років і давати робочі місця: «Шахта вийшла на беззбитковий рівень, має позитивну динаміку, практично не потребує державної підтримки та може працювати ще 5 років. За січень-лютий ми поставили продукції на 16 мільйонів, на складі ще продукції на 5 мільйонів, але її ніхто не вивозить».

Голова незалежної профспілки шахти №9 Василь Гура додав, що міністр Насалик фактично порушив обіцянку прибрати зі статуту підприємства злочинний наказ №550, який передбачає ліквідацію шахти. За його словами, «шахтарі готові відстоювати підприємство будь-якими методами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus