USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Україна отримала запит на видачу Саакашвілі

5 Вересня 2017 13:26
Грузія направила Міністерству юстиції та Генеральній прокуратурі України запит на видачу екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов, передає Gazeta.ua.

«Отримали запит про розшук, взяття під варту та екстрадицію Міхеїла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії був направлений Міністерству юстиції та Головній прокуратурі України. За даними Головної прокуратури Грузії, Міхеїл Саакашвілі обвинувачений у чотирьох кримінальних провадженнях», - повідомив Петухов.

Колишнього президента Грузії підозрюють за статтями «Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі», «Зловживання службовим становищем, вчинене шляхом насильства чи застосування зброї, та умисне завдання тяжкої шкоди здоров'ю», «Зловживання службовим становищем службовою особою».

2 серпня 2017 року Тбіліський міськсуд обрав Саакашвілі запобіжний захід - тримання під вартою. Через неявку в прокуратуру 4 вересня його оголосили в розшук.

Як відомо, 26 липня президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України. Сам політик у цей час був у Сполучених Штатах Америки. Звідти за допомогою українського паспорта він приїхав до Польщі і Литви. 4 вресня мер Львова Андрій Садовий, голова партії «Самопоміч» заявив, що ряд нардепів з партії будуть зустрічати екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі на КПП «Краковець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus