USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Гризуни можуть залишити на полях 70% врожаю волинських зернових?

23 Жовтня 2008 13:32
Директор обласного медично-виробничого підприємства «Профілактична дезінфекція» Іван Ульчак, доповідаючи про стан дератизації, дезінсекції та дезінфекції на підприємствах, установах та організаціях області, наголосив, що виконання робіт зі знищення гризунів, комах та мікроорганізмів, які є збудниками або переносниками небезпечних недуг на Волині, й особливо у селах, майже не ведеться. Про це 23 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».   
За словами пана Ульчака, коли у Луцьку і райцентрах робота зі знищення ще більш-менш поставлена, то у селах вона – на нулі. Й особливо загрозлива ситуація – на об’єктах соціальної сфери: школах, садочках, ФАПах, бібліотеках і т.п.
«Лише за гризунами – 60 найменувань інфекційних захворювань. А на них сідають комарі, блохи, сліпні», – уточнив доповідач. І заразитися страшними недугами, за його слова, може кожен, бо ми не є ізольовані від світу природи.
«Це не є питання заробити гроші», – наголосив Іван Ульчак. Він попросив, щоб голови райрад це зрозуміли і знайшли кошти хоча б на соціальні об’єкти для проведення робіт із дератизації, дезінсекції та дезінфекції. «Легше запобігти. Ці шкідники мають не знищуватися, коли є, а мусять тривати профілактичні заходи», – переконував він присутніх на координаційній раді.
Характеризуючи роботи, що мали б тривати з цих проблем в області, пан Ульчак наголосив, що навіть у школах і садочках Луцького району шкідників профілактично не знищують. Разом із цим директор обласного медично-виробничого підприємства «Профілактична дезінфекція» нагадав, що, крім загрози здоров’ю, розповсюдження гризунів може призводити і до матеріальних втрат. «Доведено, що коли на 1 гектарі є 100 мишей, то втрата врожаю зерна буде до 70%», – оприлюднив статистичні дані доповідач.
За його словами, сприяє поширенню шкідників і антисанітарія, характерна, на жаль, для населених пунктів. А особливої актуальності проблема проведення робіт із дератизації, дезінсекції та дезінфекції набирає восени, коли, шкідники з поля йдуть у приміщення.
Довідково:
Дератизаці́йні робо́ти — це комплекс санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних та протиепідемічних заходів, які включають роботи з винищування та захисту від синантропних гризунів (у тому числі носіїв та розповсюджувачів інфекційних хвороб людини і тварин) у будівлях і спорудах , на транспорті та в навколишньому середовищі.
Дезінсекційні роботи спрямовані на знищення комах.
Дезінфекція застосовується до неживих об’єктів з ціллю знищення місроорганізмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus