USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Губернатор Волині радився з Президентом, як вищу освіту зробити якісною

16 Вересня 2008 17:13
Сьогодні делегація Волині на чолі з головою облдержадміністрації Миколою Романюком взяла участь у Всеукраїнській розширеній нараді з ректорами вищих навчальних закладів під головуванням Президента України Віктора Ющенка. Про це 16 вересня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Волинської ОДА, на нараді говорили про забезпечення доступу громадян до якісної вищої освіти.  В її роботі брали участь віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, голови облдержадміністрацій, начальники управлінь освіти і науки ОДА, представники громадських організацій та студентства.
Говорячи про приєднання України до Болонського процесу, Віктор Ющенко нагадав, що «рамковою датою» у завершенні інтеграції в європейській освітній простір є 2010 рік. Саме до цього часу, наголосив він, «ми повинні бути абсолютно адаптовані по всім параметрам Болонського процессу». Щодо фінансування вищої школи, Президент констатував, що «на сьогодні витрати на освіту в Україні є достатньо значними і складають 6% від ВВП».Президент окремо зупинився на ряді недоліків цьогорічного тестування.
«Відповідальні державні структури мають проаналізувати всі недоліки, виявлені у системі тестування і визначити механізми їх усунення у 2009 році», – сказав Президент .
Віктор Ющенко також  звернув особливу увагу ректорів на необхідність ведення подальшої ефективної роботи із подолання корупції у вищій школі , а також на проблемі викладання у вищих навчальних закладах державної мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus