USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я теж був кандидатом у патріархи, але за мене ніхто жодного голосу не подав», – владика Ніфонт

10 Лютого 2009 17:38

У приміщенні Покровського храму 10 лютого відбулася прес-конференція митрополита Луцького і Волинського Ніфонта УПЦ (МП), присвячена Архієрейському та Помісному Соборам Руської Православної Церкви. Про це 10 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
«Від нашої єпархії делегатами були: отець Георгій від священства, від монахів матушка-ігуменя Марія, від мирян Марія Олексіївна Федосюк-Вислоцька. Саме їх обрали на нашому єпархіальному зібранні, яке ми проводили 30 грудня», – сказав владика Ніфонт.
«Кандидатами на патріарший престол були всі єпископи, які досягли сорока років. Я теж був кандидатом у патріархи, але за мене ніхто жодного голосу не подав», – зазначив він.
«Ніхто ніякої давки, як тепер дехто говорить, чи агітації не проводив», – наголосив митрополит.
Також на прес-конференції владика Ніфонт не обійшов і питання статусу УПЦ, яке розглядалось на Помісному Соборі. Зокрема він розповів, що «було в нас передсоборне засідання у Києві, яке відбулося 17 січня». Коментуючи його, владика Ніфонт зазначив: «Є бажання, щоб уже дали автокефалію канонічним шляхом, є таке абсурдне бажання повернутися до екзархату, а є таке бажання, яке на нинішній час задовольняє нашу Церкву».  «Більшість архієреїв задоволені тим статусом Церкви, який на нинішній час є», – наголосив він.
Довідково:
Релігійно-інформаційна служба Україна 28 січня оприлюднила інформацію про те, що помісний собор РПЦ підтвердив статус УПЦ як самокерованої Церкви з правами широкої автономії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 11 Лютого 2009 12:19
Як то добре бути під кимось...Таке положення УПЦ задовільняє цілком. Мабуть, причманіли мозком від Московського газу...
Олександр Показати IP 11 Лютого 2009 15:50
Василю: спасибі, що хоч "мабуть" не забули сказати. А то можна було б подумати, що на світі є дві точки зору: ваша і неправильна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus