USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луцька студія випустила інструкції до ліків шрифтом Брайля

27 Січня 2017 11:29
Перші в Україні інструкції до лікарських засобів, надруковані шрифтом Брайля для незрячих людей Луцькою студією друку шрифтом брайля «Braillestudio», презентували Києві. Ініціатором виступила одна із мережі аптек. Було надруковано інструкцій до 87 лікарських засобів.

«Друк інструкцій до лікарських засобів шрифтом Брайля – це не перша активність нашої аптеки, яка спрямована на підвищення доступу до інформації та послуг для людей з інвалідністю. Ще в минулому році ми провели моніторинг наших аптек на предмет їх фізичної доступності, а в листопаді провели тренінг для персоналу, на якому навчили коректно поводити себе з людьми з інвалідністю», - розказала операційний директор мережі аптек Наталя Биканова.



Завдяки активістам «Braille Studio» було надруковано інструкції до лікарських засобів шрифтом Брайля, що значно полегшить використання ліків незрячими людьми. Елементарні дії – прочитати інструкцію, щоб не наплутати з дозуванням і правильним часом прийому ліків, для незрячих людей, які дуже часто потребують сторонньої допомоги, адже скористатися інтернетом не у всіх є змога і робити це, коли ти хворієш – незручно. Маючи під рукою інструкцію шрифтом Брайля, це можна зробити швидко, зручно і самостійно.

Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» працює вже кілька місяців. Це волонтерський проект, спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

«Ми закликаємо й інші аптеки як Луцькка і Волині, так і по всій Україні долучатись до нашої ініціативи, адже роблячи свій внесок в побудову більш то лерантного та відкритого суспільства по відношенню до людей з інвалідністю, ми всі разом наближаємось до європейського цивілізованого суспільства», - додала Наталя Биканова.

«Ми дякуємо всім, хто долучився до створення студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio»: Тетяні Єремеєвій, Петру Пилип’юку, Володимиру Цибульському, благодійному фонду «Волинь-2014», Волинській обласній друкарні в особі Івана Синюка, Луцькій міській раді та міському голові Миколі Романюку, Волинській єпархії УПЦ, кожному, хто так чи інакше підтримував нас.

Інструкції до 87 найбільш уживаних лікарських засобів, надруковані шрифтом Брайля, будуть доступні людям з порушенням зору та незрячим в аптеках мережі «Пані аптека» в місті Києві (проспект Перемоги, 20) та Одесі (Патнелеймонівська, 21).

ДОВІДКОВО

BrailleStudio – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.Наша команда ставить собі за мету і надалі продукувати високоякісні матеріали, тому ми продовжуємо збір коштів для придбання потужнішого обладнання для друку шрифтом Брайля, і ви можете підтримати нас.

Реквізити для бажаючих допомогти: ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії», ЄДРПОУ 37004147, Р-р 26008055511197, МФО 303440 вВолинськійфіліїПАТКБ «ПриватБанк». Інформацію про діяльність BrailleStudio ви знайдете на нашій сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/BrailleStudio.ua

«Також BrailleStudio вже видали: збірку про волонтерство і добро, яку упорядкувала Ірена Карпа, «Волонтери. Мобілізація добра» та дитячу книжку Надії Гуменюк «Літо з амазонками», газету «Сім’я і дім», яку до речі плануємо видавати і надалі. Якщо ви бажаєте їх отримати, то зробіть, будь ласка, попереднє замовлення, повідомивши нам телефоном 050-223-22-64, або написавши за вказаними адресами. Крім цього, в Braille Studio ви можете замовити друк і видання будь-якої продукції шрифтом Брайля – інформаційні буклети, меню, інструкції, програми заходів, листівки, періодичні видання, і звісно, книги.

Віталій Ткачук, тел. – 050-223-22-64, e-mail: [email protected]

Юлія Сачук, тел. – 063 443 29 32, e-mail: [email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus