USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інститут церковних досліджень, що у Луцьку, видав першу книжку

23 Червня 2009 18:22


Перший науковий крок у дослідженні міжцерковних та державно-церковних відносин в Україні та світі зробив колектив Інституту церковних досліджень, що заснований у Луцьку. Він підготовив і видав своє перше друковане видання – книжку «Свідки віри на Сході», в основі якої – інтерв’ю з ординарієм Луцької дієцезії римо-католицької церкви в Україні Маркіяном Трофим’яком, – 23 червня інформують «Волинські Новини».
 
Як пише УКРІНФОРМ, директор Інституту Володимир Осадчий розповів, видавнича справа – один із важливих напрямів роботи Інституту, аналогів якому немає в Україні. Адже його головна мета – дослідження, збереження та популяризація історичної спадщини католицької та інших церков як на території України, так і за її межами. Зокрема, коли йдеться про дослідження такої діяльності на українських землях, то вона буде невіддільна від висвітлення успадкування та розвитку національних традицій українського народу. Колектив науковців також розпочав налагоджувати збирання та дослідження архівних та інших матеріалів у галузі міжцерковних та державно-церковних відносин. У планах – організація і проведення різноманітних наукових конференцій, зустрічей, співпраця з науковцями сусідньої Польщі.
 
За словами Володимира Осадчого, колектив Інституту церковних досліджень велику надію покладає на співпрацю з Волинським національним університетом імені Лесі Українки та Люблінським католицьким університетом /РП/. Саме така допомога передбачена договором про співробітництво між цими двома університетами, який вони недавно підписали у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus