USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Іран припинив ділитися з Україною доказами після витоку запису пілота

3 Лютого 2020 13:25
Іран заявив, що після витоку аудіозапису переговорів з пілотом іранського літака більше не буде ділитися з Україною доказами щодо розслідування катастрофи українського лайнера.

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters, про це іранському агентству Mehr заявив Хасан Резаіфар, директор з розслідувань катастроф в Іранській організації цивільної авіації.

Аудіофайл був частиною доказів, які українським експертам надали у рамках спільного розслідування, що проводить слідча група.

«Група з технічного розслідування аварії українського авіалайнера дивним чином опублікувала секретний аудіофайл переговорів пілота літака, який летів одночасно з українським літаком», – сказав він

«Ці дії українців призвели до того, що ми перестали ділитися з ними доказами», – додав він.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна має запис, який доводить: Іран від самого початку знав про збиття українського літака МАУ ракетою.

Із запису, який також оприлюднили українські ЗМІ, зрозуміло, що людина за штурвалом іранського лайнера бачила і пуск ракети, і вибух.

За словами Зеленського, Україна отримала цей запис «без доступу до диспетчерської і без чорних скриньок».

Нагадаємо, у суботу, 11 січня офіційний Тегеран визнав, що його ППО збила літак МАУ, а керівництво КВІР розповіло про причини трагедії. Літак Міжнародних авіаліній України (МАУ) зазнав катастрофи в районі Тегерана 8 січня, на його борту знаходилися 176 осіб, включно з членами екіпажу – громадянами України. Всі вони загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 3 Лютого 2020 13:47
як добре колупнути, то і рука парашки знайдеться
Клава Показати IP 3 Лютого 2020 14:23
не кажіть, кума, без федерастії там не обійшлось, а Меркель зразу після трагедії, наплювавши на загибель 2-х німців, прискакала найматись на роботу до газового відомства..
Правдивий Показати IP 3 Лютого 2020 14:49
Треба ввестм проти тих стрілків санкції. Ізолювати ту країну від цивілізованого світу
Остап Вакарчук до Кл Показати IP 3 Лютого 2020 15:30
Клава ти наша! Чому, як ти кажеш Меркель прискакала до Путіна цілуватись та вирішувати газове для себе питання, бо життя тутешніх 81 408 372 жителів Германії проти двох загиблих в авікатастрофі нічого не варте, виразили покійникам співчуття та на цьому розійшлись. А ось питання труби для німців та дешевого російського газу це зараз найважливіше та найактуальніше питання життя сотень мільйонів європейців та німців у тому числі. Нам же українцям не треба газ від держави агресова, я наприклад можу на дровах та соломі прожити. Може й ти Клава відмовся від газу країни агресова та перейти на альтернативний спосіб обігріву помешкання. А не шльопай язиком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus