USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Іспанія заявила про втручання російських хакерів у каталонську кризу

12 Листопада 2017 11:43
Прес-секретар уряду Іспанії Иньїго Мендес де Віго та глава Міноборони Марія Долорес де Коспедаль стверджують, що російські хакери втручаються у каталонську кризу.

Про це пишуть Факти з посиланням на видання El Pais.

«Уряд підтвердив той факт, що багато таких повідомлень і операції, які з’являлися через соціальні мережі, надходять з території Росії», – каже Коспедаль.

За її словами, це не означає, що «це російський уряд, тому ми повинні діяти з особливою обережністю».

«Ми повинні чітко розуміти походження. Вони частково з території Росії, частково з інших країн, також поза ЄС. Ми визначаємо це на даний час», – зазначила глава Міноборони.

Зокрема, повідомляється, що хакери з Росії і Венесуели публікують фейкові або спотворені новини, пов’язані з Каталонією та Іспанією.

Наприклад, одна історія стверджувала, що Балеарські острови виступають за незалежність Каталонії, а інша повідомила, що кастільську іспанську мову більше не викладають в школах регіону. Тиражування новин про Каталонію експоненціально зросло з початку кризи.

За словами представника Народної партії в Європейському парламенті Естебана Гонсалеса Понса, це втручання покликане дестабілізувати Європейський Союз.

"І на даний момент основну увагу в досягненні цієї мети було сконцентровано на Каталонії", - заявив він.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії прийняв резолюцію, що оголошує незалежність від Іспанії та затверджує власної конституції, а Конституційний суд Іспанії згодом анулював. Колишній очільник Каталонії Карлес Пучдемон та кілька міністрів з його уряду втекли у Бельгію. Це сталося після того, як іспанська влада звільнила увесь колишній уряд Каталонії. Її членів Верховний суд підозрює у сепаратизмі, розкраданні державних коштів та організації незаконного референдуму 1 жовтня. Дев'ять політиків, які не покинули Каталонію разом з Карлесом Пучдемоном, були достроково ув'язнені. Багатьом з них загрожує строк від 10 до 30 років ув'язнення за порушення закону. 11 листопада у Барселоні тисячі людей вийшли на підтримку ув'язнених колишніх членів уряду Каталонії та вимагали в Мадрида звільнити їх з-під варти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus