USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юнь Волині живе статевим життям. Але не дуже…

29 Квітня 2009 12:33
Знання волинян про статеве життя бажають кращого – незалежно від їхнього віку. Про це говорилося 27 квітня під час засідання координаційної ради ОДА з питань репродуктивного здоров’я, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами керівника Волинського обласного центру з питань планування сім’ї та репродукції людини Світлани Поліщук, на Волині, як і в Україні та цілому світі, працюють над там, як створити такі умови, щоб здорові жінки краю народжували здорових дітей від здорових чоловіків. Й одна з найсерйозніших проблем сьогодення у цьому плані – неплідні шлюби, кількість яких у нашій області невпинно зростає. Дотичною до неї є інша – невиношування, коли вагітність наступає, але малюки не народжуються. А причиною їх появи є неграмотність краян у статевому плані – незалежно від їхнього віку.
Саме це породжує коло завдань, які намагаються розв’язати на Волині структури, що, зокрема, входять координаційної ради ОДА з питань репродуктивного здоров’я. По-перше, за словами пані Поліщук, для того, аби на світ з’явилася здорова і бажана дитина, і чоловікові, і дружині необхідно пройти обстеження. То ж медики краю намагаються працювати над цією проблемою так, аби в найближчому майбутньої повне обстеження до запліднення стало нормою для кожної родини Волині.
По-друге, необхідно трудитися над виробленням навичок безпечної поведінки у молоді, яка сьогодні відкрита для цих питань. Це, на думку керівника ОЦПС ВДТМО, дозволить запобігти тим же проблемам непліддя у майбутньому.
Дуже тісно з вирішення попередньо окреслених негараздів в інтимному житті краян пов’язане питання народження дітей із вродженими вадами розвитку. Вчасне проведення обстежень уже на ранніх стадіях вагітності дозволяє медикам втрутитися і подарувати родині здорове немовля (наприклад, прооперувати в утробі матері).
З огляду на це сьогодні  дуже важливо розгорнути якнайширшу просвітницьку роботу (яка на Волині, наголосила Світлана Поліщук, проводиться на хорошому рівні) – аби громадськість була обізнана.
Саме на донесенні інформації до населення наголошувала і тренер просвітницького компоненту проекту «Разом до здоров’я», голова правління НГО «Регіональний інститут європейського розвитку» Олена Кобріна. Вона розповіла, що у волиняни соромлять поставити відкриті запитання на делікатні теми. «Є така проблема: люди не можуть запитати у лікаря про контрацепцію», – визнає вона. Пані Кобріна розповіла, що під час проведення тренінгів й у районах Волині, і навіть у Луцьку дорослі люди, підписуючи на малюнках статеві органи людини, «ховали листки під стіл». А в питаннях інтимного життя і статевого здоров’я  серед краян здебільшого панує, за визначенням промовиці, «народна безграмотність».
Пригадала Олена Кобріна і комічно-трагічні ситуації, що стосуються сексуального життя юні та молоді. Наприклад, коли одну зі студенток волинського ПТУ, яку «запідозрили» у вагітності, запитали про те, чи живе вона статевим життям, дівчина відповіла: «Ну так, не дуже».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 29 Квітня 2009 14:24
Чьо там такого: Всунув, висунув, всунув, висунув і на бік, чи на ляшку, чи на кропиву сплюнув. Клас!
Анонім Показати IP 2 Травня 2009 19:12
не з того починати треба шановні п.Поліщук і п.Кобріна.Закону Божого треба вчити що перш за все це є ГРІХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus