USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Юні пожежники відпочивають і навчаються на Світязі. ФОТО

30 Липня 2013 08:55
Міжнародний пленер юних волонтерів-рятувальників з Волинської області, Брестської області Республіки Білорусь та Подляського воєводства Польщі стартував у селі Світязь Шацького району Волинської області.

Організаторами пленеру - управління ДСНС у Волинській області та Волинська обласна організація Добровільного пожежного товариства спільно з управлінням освіти та науки облдержадміністрації.

Захід відбувається в рамках реалізації проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013», - повідомляють у прес-службі Управління ДСНС України у Волинській області.

Під час пленеру діти створюватимуть малюнки, плакати та роботи для пропаганди правил безпеки, братимуть участь у конкурсах та вікторинах на кращі знання правильних дій у надзвичайних ситуаціях та порядку надання першої медичної допомоги.

Волонтери, спільно з рятувальниками, проведуть масові заходи на базах відпочинку озера Світязь щодо роз’яснення громадянам і дітям правил безпеки життєдіяльності, практичного навчання всіх охочих порядку виконання реанімаційних заходів з порятунку людини за допомогою спеціального комп’ютеризованого манекена, відеороликів та друкованої продукції соціальної тематики.

За словами організаторів, мета пленеру - обмін досвідом діяльності молодіжних волонтерських організацій прикордонних регіонів трьох країн, що покликані прищепити дітям прагнення жити без шкідливих звичок та дотримуватись правил безпеки життєдіяльності, а також розширення лав волонтерів на Україні.

Учасники пленеру – учні шкіл віком від 7 до 17 років, які найкраще проявили себе у волонтерській діяльності щодо пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед населення.

«Пленер став логічним продовженням багаторічної співпраці волинських рятувальників, обласного товариства Добровільного пожежного товариства та юних волонтерів з числа учнівської молоді з закордонними колегами та друзями з Польщі та Білорусії», - зазначають у прес-службі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus