USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На зарплату луцьких освітян із Кабміну потрібно ще 30 мільйонів

26 Лютого 2018 11:13
Підвищивши зарплату освітянам, Кабмін не додав Луцьку 80 мільйонів гривень. Депутатів міської ради просять звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана для отримання необхідних коштів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Головний бухгалтер управління освіти Луцької міської ради Ірина Павлюк розповіла, що у Кабміні передбачили підняття зарплати педагогічним працівникам, але коштів не додали.

«Був розрахунок, ми його подали, але нам не додали освітньої субвенції. Загалом на Луцьк передбачили 238,1 мільйона гривень. Ця сума не забезпечує 100% оплати праці педагогам. Спочатку із міської казни виділили 51,8 мільйона гривень, щоб не створювати соціальної напруги. Потім була ще одна постанова щодо підняття освітянам зарплати за ставку на 10%. Для забезпечення належного освітнього процесу потрібно ще 29,7 мільйонів гривень. Тому просимо депутатський корпус звернутися Прем’єр-міністра України, щоб у Кабміні передбачили необхідне фінансування», - розповіла Ірина Павлюк.

Члени комісії підтримали пропозицію й рекомендують ухвалити звернення до Володимира Гройсмана під час чергового сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus