USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін передав Андріївську церкву Вселенському патріархату

28 Листопада 2018 14:20
Кабінет Міністрів передав Андріївську церкву в Києві в постійне користування Вселенського патріархату. Таке рішення ухвалено на засіданні уряду 28 листопада, theБабель.

Константинополю передали основне приміщення церкви, купольну частину і стилобат (верхню частина ступеневого цоколя храму, або цокольний поверх) на 1 і 2-му поверхах.

Андріївська церква в Києві — це архітектурна пам’ятка XVIII століття, що входить до складу Національного заповідника «Софія Київська» та є державною власністю України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 28 Листопада 2018 16:46
та всю Софію передали б..
Читач Показати IP 28 Листопада 2018 16:56
Сам не релігійний, але рішення підтримую.
Лучанин до Читач Показати IP 28 Листопада 2018 17:31
В нас менатлітет дуже дивний, якщо державне майно або частина кордону передається комусь, то це зовсім не проблема. Головне, щоб це була не Росія. Це називається проститутське мислення - кому дорожче продатися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus