USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін виділив 175 млн гривень на зміцнення кордону з Білоруссю

24 Листопада 2021 15:32
Уряд виділив 175 млн гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації соціального характеру на кордоні з Білоруссю.

Рішення на засіданні Кабміну було ухвалене 24 листопада, пише Кореспондент.

Держприкордонслужба зі спеціального фонду отримає 66,9 млн гривень, а Нацгвардія - 108,1 млн гривень.

Як йдеться в пояснювальній записці до проекту, значно ускладнилася оперативна ситуація на українсько-білоруській ділянці кордону в межах Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей.

Читати ще: На Волині розпочалася прикордонна операція «Полісся»

Для виконання завдань, пов'язаних з посиленням найбільш уразливих ділянок кордону України з Республікою Білорусь із передислокацією з інших регіонів, у першій хвилі залучено близько 3 098 військовослужбовців Державної прикордонної служби і 859 військовослужбовців Нацгвардії. Також залучено близько 390 одиниць техніки, зокрема авіаційної.

У другій та третій хвилях до виконання завдань адміністрація Державної прикордонної служби планує залучити 1 555 військовослужбовців, 193 одиниці військової техніки, тоді як Національна гвардія - 6 993 військовослужбовців, а також понад 100 одиниць військової техніки.

Як повідомлялося раніше, за оцінками МВС, на облаштування кордону з Білоруссю необхідно 7 млрд гривень, ще 10 млрд потрібно на такі самі роботи на кордоні з Росією.

Раніше повідомляли, що прикордонники, які прибувають на Волинь, активно готуються протидіяти кризовим ситуаціям на кордоні з Білоруссю.

Нагадаємо, у зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus