USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Німеччина передала Україні інженерну техніку для облаштування кордону з Білоруссю

4 Листопада 2022 14:48
Уряд Німеччини передав українським прикордонникам багатоцільовий гусеничний екскаватор Caterpillar 336-08 у комплекті з навісним обладнанням, запасними частинами, інструментом та приладдям.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає Укрінформ.

Техніку отримано від Федеральної агенції з технічної допомоги МВС Німеччини як гуманітарну допомогу в межах співпраці ДПСУ з урядом ФРН.

Передання допомоги, вартість якої становить майже три мільйони гривень, відбулося за участю делегації посольства ФРН в Україні на чолі з послом Анкою Фельдгузен та першого заступника голови ДПСУ генерал-майора Володимира Нікіфоренка.

Читати ще: Якщо Росія вирішить напасти з Білорусі, на підготовку потрібно 2-3 місяці

За словами Нікіфоренка, в умовах збройної агресії росії проти України стримувальним фактором для ворога є належно організоване інженерне та фортифікаційне облаштування державного кордону. Він також наголосив, що після перемоги України її державний кордон з росією та білоруссю де факто стане зовнішнім кордоном Європейського Союзу.

Своєю чергою, очільниця диппредставництва ФРН в Україні наголосила, що німецька сторона розуміє потреби України, і співпраця триватиме.
«Ми будемо підтримувати Державну прикордонну службу», – запевнила Фельдгузен.

Читати ще: Загроза з боку Білорусі: у ЗСУ назвали передумови нового наступу

Сертифікат на екскаватор передали начальнику 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців полковнику Антону Квятковському. Цей підрозділ охороняє ділянку державного кордону з білоруссю в межах Київської, Житомирської та Рівненської областей.

У ДПСУ зазначають, що використання багатоцільового гусеничного екскаватора Caterpillar 336-08 на найбільш загрозливих напрямках суттєво підвищить можливості інженерних підрозділів з облаштування фортифікаційних та інженерних споруд для недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на територію України та інших провокацій на кордоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus