USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Каміння, димові шашки та лайка: як у Луцькій міськраді пройшла мирна акція протесту

30 Липня 2020 09:56
Масові безпорядки та хуліганства розпочались у Луцьку ще 28 липня. Спершу акцію протесту біля міської ради оголошували мирною і розпочиналось все ніби спокійно, але збурювання людей і заклики провокаторів зробили своє. І замість того, щоб прийти до діалогу з представниками влади, протестувальники пустили в хід лайки, погрози і сльозогінний газ.

Зрештою усе перетворилося на агресивний і неконтрольований хаос: киданням камінням, яблуками, димовими шашками, сутички та бійки на вулицях. Між тим поліція замість аби зупинити хуліганів просто спостерігала за масовими безчинствами, йдеться у програмі новин «На часі» ТРК «Аверс».

Близько до пів сотні людей, серед яких окремі учасники АТО та підприємці із Старого ринку увірвалися в стіни міської ради, перестрибнувши через парапет, відштовхнули поліцейського і зайшли в сесійну залу, де зірвали робоче засідання працівників міськради.

«Сьогодні ми прийшли їм сказати, що ми незважаємо на всі їхні рішення вони є незаконні та протиправні», – заявили протестувальники.

Уже в приміщенні зали учасники акції заблокували президію із заступником міського голови. Спочатку вимагали зустрічі із виконувачем повноважень та секретарем ради Григорієм Пустовітом. Як тільки посадовець з’явився на вимогу мітингувальників, вони слів не добирали.

До слова, частина мітингувальників готова була покинути сесійну залу і йти, eтім провокатори нагнітали ситуацію і підігрівали конфлікт. Мовляв, треба залишатись і скандалити далі. Тож не без їх старань мирна акція протесту перетворилась в хаос і діалогу з посадовцями міськради не вийшло. Протестувальники, не бажаючи чути жодних аргументів, п’ять годин поспіль лихословили до представників влади, вигукували вимоги, кожен свої. Одні вимагали вибачення посадовців, інші хотіли бачити директора муніципальної варти Юлію Сиротинську.

Читати ще: «Стало доброю традицією захоплювати в заручники керівництво міськради та депутатів», – Пустовіт про вчорашні протести

Цікаво, що за 5-тигодинними масовими безпорядками спостерігала поліція, яка не реагувала відповідно на ситуацію, а втручатись було в що. Адже учасники цього протесту, який вони самі назвали мирним, поводились агресивно, хуліганили, обмежували волю людей, яких не випускали з сесійної зали, і , більше того, погрожували вбивством службовій особі органу місцевого самоврядування.

Тобто намітингували на декілька кримінальних справ. Нам стало відомо, що з усього цього поліція порушила лише одну статтю 296 – хуліганство. А що ж за іншими?

Між іншим, дісталось на горіхи і президенту Володимиру Зеленському.

Хоча ще зовсім нещодавно під час його візиту в Луцьк підприємці перепиняли гаранта, з вимогою захистити їх кіоски. А президенту що? Йому хороших слів не шкода. Сказав те, що вони хотіли чути. Воно й не дивно, подобатись хочеться кожному виборцю.

Детальніше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Семен Показати IP 30 Липня 2020 10:18
З такою беззубою владою моя країна, на жаль, приречена вкотре стати чиєюсь підстилкою. Пишу країна, тому що держави у нас так і нема. Держава це закон і кордон, а ні перше ні друге цій території не властиве. А про поліцію і казати нічого. Це переляканий заєць у хижому лісі. Така от моя думка.
Жанін до Семен Показати IP 30 Липня 2020 11:08
Те, що влаштовують ті базарники - це якийсь неадекват. Так і ведуть себе, по базарські. Аби владі тільки хватило сили й духу їх послати, бо скільки можна тим ринком весь Луцьк кашмарити? На рахунок правоохоронних органів, то не згідний. Конкретно у випадку в міськраді, то там тільки хуліганка - ніхто особо один одного, здається, не бив. А на рахунок погрози вбивством, то було б добре, щоб була заява від тої особи, якій погрожували. А то без заяви, то і що поліція має робити?
Народна прокуратура Показати IP 30 Липня 2020 12:05
А може обранці громади по іншому не чують? Пригадую, яки вирішувалось питання щодо виділення земельної ділянки посеред старого міста матері курячого магната Мартиняка. Прийшла делегація лучан, щоб виразити свою незгоду з цим, то їх не те, що слухати не захотіли, а навіть не дозволили зайти до міськради.
Отак Показати IP 30 Липня 2020 13:03
Чим більше ви з ними цяцькаєтеся - тим більше провокуєте на такі безлади. З бид....м треба діяти жорстко. ІІ не зайвим було б перевірити *учасників*і *ветеранів*. Серед них чимало ряжених. Той, хто пройшов війну, не буде щоденного показати містом у форменому одязі. Тим більше, ходити на такі п'яні бидлоакції.
Ізбранноє Показати IP 30 Липня 2020 13:24
Я нє поет - но я скажу стіхамі ! Покой нам только сніцца ! І вновь продолжаєцца бой ! Надо дать возможность всєм висказацца - штоби дурь каждого била відна ! І дійсно - проявилася в усій красі ! Пролог і резюме : Атакуй не атакуй всеодно ... ... !
Лучани Показати IP 30 Липня 2020 13:40
Владо ! Ти маєш зуби ? Чи ти якась мямля ? Не можеш довести справу до кінця - признавайся в імпотентності і заяви на стіл ! За що отримуєте зарплату - ви ж її навіть не відпрацьовуєте ! А то як в тому анекдоті : сиджу під столом, бо так хочу - я в хаті господар ! ? Де адмінкомісія, де заяви в поліцію, де воронок ! Де прізвища тих чинуш з міської ради, хто підписував, візував завідомо незаконні рішення про встановлення тих нужників ? Де фамілії тих, так званих підприємців, які з порушенням встановили ті шпаківні ? Чого не договорюєте ? Не наведете ладу у місті - осінню лучани з вами наведуть !
скептик Показати IP 30 Липня 2020 19:59
ця влада добром не закінчить. її винесуть з хатихама - міськвиконкому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus