USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Канатну дорогу між Росією та Китаєм зводять компанії, пов’язані з Медведчуком, – «Схеми»

18 Грудня 2020 16:02
Канатну дорогу між Росією та Китаєм зводять компанії, пов’язані з депутатом від «Опозиційної платформи – За життя» Віктором Медведчуком та його соратником і депутатом від ОПЗЖ Тарасом Козаком. Російська влада після закінчення будівництва обіцяє реалізаторам податкові пільги для комерційної діяльності на кордоні РФ і Китаю.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», передає Громадське.

Олександр Баримов – власник і директор російської компанії «ЗЕД Девелопмент», що будує канатну дорогу, також є гендиректором АО «Ньюйол», кажуть журналісти. Остання компанія входить до структури «Юг Энерго» – бенефіціарною власницею цієї компанії, відповідно до декларації Медведчука, є його дружина – телеведуча Оксана Марченко.
За даними «Схем», Баримов користується однією автівкою з засновником компанії «Ренессанс» Олександром Мартиненком. Бенефіціарною власницею цієї компанії також є Оксана Марченко.

Із 2016 по 2018 роки Олександр Баримов також керував російською фірмою народного депутата Тараса Козака «Добробут Инвест». Політик вказував цю компанію як власну в деклараціях у 2015-2018 роках.

Зв’язок із родиною Медведчука простежується також через інвестора будівництва канатної дороги – групу компаній «Регіон», вказують журналісти.

Цю групу контролює російський бізнесмен Сергій Сударіков, «якого у російських ЗМІ називають близьким до очільника «Роснєфті» Ігоря Сєчіна і давнього друга президента Росії Володимира Путіна».

Брат Медведчука Сергій Медведчук брав участь у розвитку компанії «Аптечна мережа 36,6», повідомляв «Интерфакс». Акціонером цієї компанії є «Московський кредитний банк», який очолював Сударіков.

Як відреагував Медведчук?

Народний депутат підтвердив журналістам, що його брат співпрацює з цими компаніями, але заперечив свій зв’язок до зведення канатної дороги та знайомство з Олександром Баримовим.

«Невже ви думаєте, що я знаю всіх сьогодні менеджерів тієї чи іншої структури, де моя сім`я чи моя дружина є бенефіціаром?» – сказав Медведчук.

Сам Баримов на звернення журналістів не відповів. А у групі «Регіон» розповіли про вигоду в будівництві канатної дороги через її пасажиропотік та майбутні податкові пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 18 Грудня 2020 16:50
Где Россия и где Китай? Шо ж вам все неймется то? Вы поведайте.что "зводиться" у нас. это будет интересно.
Лучанин Показати IP 18 Грудня 2020 16:51
А вам, уважаемые, какое дело?)
Степан (Крымчанин) Показати IP 18 Грудня 2020 17:39
Люди вкладывают деньги, строят, зарабатывают. Нет, надо обязательно поднять гвалт. Воистину, национальное животное не свинья, а жаба. Всех давит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus