USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто стежитиме за порядком у маршрутках: комп'ютери чи люди?

17 Вересня 2014 14:48
Замість автокомп’ютерів у луцьких маршрутках за дотриманням порядку будуть стежити «народні інспектори».

Про забезпечення участі територіальної громади Луцька у здійснені контролю за роботою громадського транспорту розмовляли під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, зі слів депутата Луцької міської ради Романа Романюка, люди на волонтерських та громадських засадах визначатимуть зміст і суть виявленого порушення. В їх обв’язки буде входити фіксація змісту порушення та особистих даних водія. До цього процесу так звані інспектори зобов’язані залучити мінімум двох свідків.

До слова, на думку членів профільної комісії кількість таких волонтерів обмежувати не варто, адже ці люди працюватимуть безоплатно.

Тоді власну позицію щодо вищезгаданого питання озвучив депутат Луцькради та член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук. Він переконаний, що найкращим методом контролю за маршрутками є встановлення автокомп’ютерів у громадських транспортних засобах. Такий досвід уже є у колег із сусідньої Польщі. Тому, на його думку, членам профільної комісії варто звернутися із такою пропозицією до Луцького міського голови Миколи Романюка:

«Микола Ярославович, завдячуючи, не побоюсь цього слова, власній безвольності, не пішов на таке рішення. В нас буде море перевіряючих, тоді як до комп’ютера можна підключити відеокамеру, де буде видно стан салону. Також можна підключити й інфрачервоне обладнання, що дасть можливість безпомилково рахувати кількість пасажирів, які користуються послугами перевізників. Але мер вирішив, що подібні нововведення занадто дорогі. А тим часом влада місцевого самоврядування – це орган примусу. Якби це зробили у 2011 році, багатьох проблем уже б не було», - обґрунтував обранець громади власну думку.

З його слів, у 2011 році один комплект комп’ютерного обладнання для маршруток вартував 7 тисяч гривень, тоді як комплект системи GPSкоштував 3 тисячі гривень.

Депутат Луцькради Сергій Сівак побачив у аргументах Рустама Дячука, як він висловився, раціональне зерно і зазначив, що вірить у те, що лучани «доживуть до такого достатку, аби дозволити собі високі технології».

А поки що маршрутками міста їздитимуть «народні інспектори», які й слідкуватимуть за дотриманням порядку у салоні транспортних засобів та за поведінкою водія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оля Показати IP 17 Вересня 2014 15:11
Кращеб камери відеоспостереження поставили, вчора в маршрутці витягнули телефон(
Громадянин 777 Показати IP 17 Вересня 2014 15:19
Краще буде тоді, коли депутати будуть їздити маршрутками!!!
Анонім Показати IP 17 Вересня 2014 16:39
Блін. Чей тим козлам прийдеться хабарі давати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus