USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто з кандидатів отримав найбільше голосів у Луцьку. Рейтинг

16 Листопада 2020 19:46
Нові правила, за якими українці вибирали місцеві ради 25 жовтня 2020 року, дали можливість проявити симпатії не тільки до певної політичної сили, а й до конкретних кандидатів.

У бюлетенях виборці ставили дві позначки: одну – навпроти партії, а також вписували цифру кандидата, якого підтримують. Останнє, до речі, було необов’язковим – можна було проголосувати лише за партію. Проте чимало громадян усе ж зробили цей крок, чим підтвердили слушність ідеї відкритих списків: українці хочуть вибирати не політичні гасла та столичних лідерів, а конкретних людей, яких знають та яким довіряють.

Кому лучани віддали найбільше голосів і хто із депутатів нового скликання почне роботу із найвищим рейтингом довіри, проаналізувала журналістка Людмила Яворська для сайту Т1.

ТОП КАНДИДАТІВ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ТОП кандидатів до Луцької міської радиInfogram
Найбільше голосів від лучан отримав Ігор Поліщук («ЗА Майбутнє»). Він – чинний депутат Луцькради (із 2013 року), працює радником міського голови. Звісно, це забезпечило високу впізнаваність цього кандидата. Паралельно Ігор Поліщук балотувався на посаду Луцького міського голови і в першому турі як кандидат у мери отримав вдесятеро більше голосів, ніж як кандидат у депутати (18 934 проти 1604).

Другий у рейтингу – теж чинний депутат Микола Яручик («Європейська Солідарність»). Це вже третій термін, на який його обирають лучани. Під час виборів у 2015 році перемогу Яручику забезпечило 609 голосів виборців, а цього року позначку «ЗА» цього кандидата поставило вдвічі більше осіб – 1184.

Третє місце – у бізнесмена-забудовника Андрія Разумовського («ЗА Майбутнє»). За нього проголосувало 1109 лучан. Попри те, що попередні роки він не брав активної участі в політиці, у Луцьку він є досить відомою людиною. Високий рейтинг йому забезпечили інноваційні проекти та позитивний імідж Будівельної компанії «Інвестор», а також соціально відповідальна позиція. Андрій Разумовський неодноразово долучався до благоустрою міста, зокрема, споруджуючи власним коштом у Луцьку сквери.

Четверта позиція у Юрія Моклиці («Європейська Солідарність»). Його прізвище також можна було знайти у двох бюлетенях: до Луцькради та як кандидата на посаду Луцького міського голови. Впізнаваності Моклиці додала й минулорічна виборча кампанія: він балотувався до Верховної Ради. Як кандидат у міські депутати Моклиця отримав підтримку 994 виборців (у виборах міського голови зайняв третє місце і 7429 голосів).

На п’ятій сходинці – теж депутат двох попередніх скликань Євгеній Ткачук («ЗА Майбутнє»). Цікаво, що за 5 років кількість виборців, які забезпечили Ткачуку перемогу, майже не змінилася: 799 голосів у 2015 та 813 – у 2020 році.

ТОП КАНДИДАТІВ ДО ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІД ЛУЦЬКА
ТОП кандидатів до Волинської обласної ради у м. ЛуцькуInfogram
Волиняни обирали депутатів до обласної ради у 8 округах. Два із них – розташовані у Луцьку та приєднаних ОТГ.

Найбільше голосів серед кандидатів до обласної ради у луцьких округах здобув Григорій Недопад («ЗА Майбутнє»). Лучани знають його як першого заступника міського голови, чиїм профілем є одна із найважливіших сфер – житлово-комунальне господарство. Крім того, у 2015-2017 роках Недопад був головою Ківерцівської райради, тож, очевидно, отримав частину голосів від приєднаних громад Ківерцівського району.

Другий і третій результат – у «переможців» луцького рейтинга Андрія Разумовського та Миколи Яручика. Проте, якщо у міських виборах Яручик отримав на сотню голосів більше, то в обласних – Разумовський обійшов його на майже три сотні.

До речі, лише ці три кандидати пройшли до обласної ради від Луцької ОТГ саме завдяки тому, що виборці відзначили у бюлетенях їхні прізвища.

Інші два кандидати від луцьких округів – секретар Луцької міськради та в.о. голови Григорій Пустовіт («Батьківщина») і керівниця обласного перинатального центру Ірина Горавська – виграли вибори завдяки рейтингу своїх партій та прохідному місцю у партійних списках.
ТОП кандидатів до Волинської обласної радиInfogram
Якщо ж загалом оцінювати список переможців у виборах до Волинської обласної ради, більшість із них – народні депутати. Свої кандидатури вони подавали на місцеві вибори, аби підвищити рейтинг партії «ЗА Майбутнє». Очевидно, що змінювати парламент на обласну раду жоден із них не планує, тож загалом у списку депутатів незабаром з’являться інші імена.

Хоча такі результати голосування теж показові. За ними можна простежити популярність волинських нардепів після року роботи у Верховній Раді. Колосальну підтримку виборці продемонстрували у володимир-волинському окрузі Ігорю Гузю. А от обранець від ковельського округу Степан Івахів здобув суттєво менше голосів, ніж інші волинські парламентарії.

Високий рівень довіри від волинян отримали також: Роман Микитюк, екскерівник Ягодинської митниці, нинішній депутат обласної ради та аграрій; Анатолій Бусько, теж депутат обласної ради, бізнесмен із Каменя-Каширського; уже згадані Григорій Недопад і Андрій Разумовський; Анатолій Никонюк, аграрій із Луцького району; Тарас Щерблюк, голова Горохівської районної ради, та Микола Яручик.

ЗАМІСТЬ P.S. – ХТО ВНИЗУ?

Особливість нової виборчої системи також в тому, що до ради змогли потрапити кандидати, які здобули мінімальну кількість голосів виборців. Таке могло статися, якщо партія загалом здолала 5%-ий бар’єр і провела до ради людей зі свого загального списку.

Наприклад, до Луцької міської ради у списку «Батьківщини» пройшов заступник директора ТОВ «Яровиця Парк» Дмитро Грачов, особистий результат якого – лише 40 голосів виборців.

Рейтинг партії «ЗА Майбутнє» забезпечив місце у раді директору ТОВ «ЖК Яровиця» Миколі Дуді, якого підтримало 68 лучан.

Ще один мінімальний результат – у майбутньої депутатки від «Свободи», медичної директорки обласної інфекційної лікарні Любові Серби – 71 голос.

До Волинської обласної ради при підтримці 36 голосів пройшла бухгалтерка ПП «Волиньспецекспорт» Ольга Левчук. Вона була 5-им номером у списку «Аграрної партії». До речі, наступний у списку – лідер партії на Волині Ігор Волошенюк, проте його місце – уже непрохідне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
позапартійний Показати IP 17 Листопада 2020 08:39
Молодець, Людмила Яворська. До речі, з Недопада був би хороший голова обласної ради.
Вова до позапартійний Показати IP 17 Листопада 2020 17:39
Він і сам так каже на кожній п'янці.
Степан (Крымчанин) Показати IP 17 Листопада 2020 09:42
"Демократия — это необходимость мириться с тем, что управляют нами не герои." (Т. Карлейль)
я Показати IP 17 Листопада 2020 09:56
Микитюку-довіру!?!?!?Люди! Ви в свому розуму???????
лучанин Показати IP 17 Листопада 2020 10:35
Навіть не хочеться коментувати!
петро Показати IP 18 Листопада 2020 13:24
немае слів .люди ви коли небуть зрозуміете ,що від вас залежить ваше майбутне.пропоную почитати як живе норвегія ,швеціяю.просипайтеся люди.задайте собі питання ,чому ви живете в злиднях,а порошенко мільярдер який вам парить мізки.наваріть картоплі випейте сто грам і ще раз іще раз себе запитайте чому ви дозволяете себе принижувати чому ви нікому не потрібні.за себе потрібно боротися. микитюки вам не допоможуть.це зграя шакалів у них немае нічого святого людяного, це публіка , яка жируе на тілі простого народу і ваші проблеми ім до одного місця.30 років вас водять ,крутять дуже дивно на що ви надіетесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus