USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Кібератаки, ботоферми, фішинг: у Луцьку бізнесменів навчали захищати онлайн-бізнес

9 Серпня 2023 12:20
Серед небезпек, які існують для онлайн-бізнесу, – фішинг, кібератаки, ботоферми. Як уникнути цього всього, луцьким бізнесменам розповіли під час лекції «Інформаційна безпека для бізнесу», що її організувала кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Луцького національного технічного університету.

У центрі Дія.Бізнес від завідувачки кафедри Наталії Чернящук, правоохоронців, а також представників IT-сфери охочі могли дізнатися про інструменти захисту, які необхідні власникам онлайн-бізнесу.
Інформаційному агентству Волинські Новини Наталія Чернящук розповіла, що сьогодні кіберзахист є одним з пріоритетів національної безпеки України, а кіберпростір став одним з театрів воєнних дій.

Читати ще: «Пам’ятаєте, як російське ТБ транслювало звернення нашого президента». У Луцьку вчилися зламували кіберсистеми. Фото

«Кількість та складність кіберзагроз з кожним днем зростає. Ми маємо протистояти цій гібридній війні, виявляти та запобігати кібератакам, таким чином щоденно зміцнюючи наш інформаційний простір. Його потрібно зробити безпечним та вільним від злочинців, тому ми й вирішили організувати цю лекцію, під час якої спробуємо напрацювати кращий алгоритм, виявити проблеми та потреби волинського бізнесу. До лекції долучені правоохоронні органи та найкращі IT-фахівці в сфері кібербезпеки. Ця лекція – це фактично майданчик для напрацювання спільних ідей, які відповідали б сучасним викликам», – зазначила Наталія Чернящук.
Читати ще: Налаштування та захист пристроїв IoT від кіберзлочинців: у Луцьку айтішники «захищали» розумний будинок. Фото

Під час лекції можна було дізнатися про основні положення теорії кібербезпеки, як забезпечити інформаційну безпеку в Україні, інформаційні загрози та ризики для бізнесу, що таке дезінформація та як їй протидіяти і як досягти безпеки інформації та інформаційних ресурсів.

Зі слів науковиці, напрацьованими порадами зможуть скористатися і бізнесмени, які продають одяг в Instagram чи на власних сайтах, і бізнесмени IT-сфери, і представники онлайн-бізнесу в інших галузях.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus