USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Клімчук і Янік домовилися про польський клуб у Костюхівці. Фото

12 Травня 2010 10:24
Найближчим часом буде підписана угода про співпрацю між Волинською областю та Лодзьким воєводством Республіки Польщі.
Про це йшлося на зустрічі 12 травня між Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Томашем Яніком та головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.
Волинський губернатор повідомив, що вже дав вказівку своїм підлеглим, аби на майданчику біля польського Консульства поставити лавки під невеличким накриттям. Мовляв, цей майданчик – волинська територія.
Розповів він і про розкопки невідомого поховання 1939-1940 років біля села Воля Любитівська. За його словами, не виключено, що там захоронені розстріляні польські жовніри.
Натомість, Томаш Янік попросив волинського губернатора посприяти у реалізації кількох польських проектів на Волині. Зокрема, будівництва польсько-українського культурного центру у селі Костюхівка Маневицького району.
Польський консул розповів, що роботи з реконструкції наданої під будівлю старої школи вже можна проводити. І попросив волинського губернатора про сприяння.

Томаш Янік розповів і про те, що поляки планують побудувати пам’ятний знак на старому кладовищі в селі Мельники Шацького району. Там поховані розстріляні у 1939 році польські солдати, тіла яких після ексгумації звезли з кількох місць поховання.
Борис Клімчук поділився планами зібрати 1 вересня цього року у Ковелі біля пам’ятника жертвам Другої світової війни ветеранів Армії Крайової, УПА, Червоної армії та ветеранів вермахту.
«Хочемо провести спільний молебень. Бо ж 1 вересня – початок Другої світової. Тоді, як ми відкривали цей пам’ятник, теж були присутні ветерани усіх армій. Адже там поховані не лише червоноармійці», - розповів Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus