USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Колесніченко розповів, як на Волині його змусили говорити українською

4 Квітня 2013 08:02
Депутат фракції Партії регіонів, автор суперечливого закону про основи мовної політики Вадим Колесніченко принципово виступає в парламенті російською, і навіть першим спровокував цим бійку. Утім, політик чудово володіє українською, яку вчив в інституті, а використовувати почав, приїхавши в один з колгоспів Волинської області головним агрономом.
Про це пише «ДеПо» із посиланням на «Власть денег».
Як розповів Колесніченко, перші три місяці на Волині він продовжував говорити російською. Ймовірно, теж принципово. Обійшлося без бійок, але прізвиська «Москаль» він заочно удостоївся. Переломним став момент, коли Вадим Колесніченко повинен був провести семінар щодо передових технологій в обробці кукурудзи. Доповідь було написана російською. Напередодні виступу до нього приїхав перший секретар міськкому КПРС Ростислав Чапюк.
«Якби він сказав: «Ти повинен говорити українською», - однозначно, я не зреагував би. А він сказав: «Ти помітив, що тут люди в основному розмовляють українською? «Я відповів: «Так, але не всі». Він говорить: «А ти не думаєш, що людям, може бути, було б приємніше і зручніше, щоб ти з ними говорив на тій мові, яка їм зрозуміла?». Він знайшов до мене підхід, і я буквально за ніч переклав свою доповідь та провів семінар для району українською мовою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
зaгрeб Показати IP 4 Квітня 2013 08:48
Еще к нему подход искать.Да пошел он со своим русским
кгб Показати IP 4 Квітня 2013 09:00
цяця, "Він знайшов до мене підхід"... Получив мата, то й заговорив полюдськи, а то расейський кукурузнік прієхал учіть размовляти правильно...
Макар Показати IP 4 Квітня 2013 09:47
Аж смішно.Та цей агроном,навіть став би на четвереньки й гавкав по- собачому,як би лиш,перший секретар міському КПРС,сказав одне слово:"служить!"Путіноносний-ордіноносєц.
агроном Микола Весняний Показати IP 4 Квітня 2013 13:35
нехай там "ДЕПО" та "Власть денег" пише Ростислав Чепюук. але волинському виданню повинен би бути відомим Ростислав ЧАП"ЮК - в ті роки перший секретар Вол._Волинського міському партії. Згодом він був нар. депутатом. Та й так він відома на Волині активна людина. Крім того, автори такої інформації повинні розуміти, що Колесніченко народився в українському місті Умані, там вчився у школі і в інституті. І не розмовляти на укр. мові в колгоспі на Волині - це більше дивно, ніж сенсаційно. автори краще б дослідили питання: чому Колесніченко після двох років роботи в колгоспі та із посади першого секретаря ЛКСМУ написав рапорт і попросився іти в армію на два роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus