USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли на дорогах України з’явиться дорожня поліція

24 Грудня 2016 16:16
Дорожня патрульна поліція запрацює вже влітку. Остаточне формування нової служби має завершитися до кінця 2017 року.

Про це повідомив заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв повідомив 23 грудня під час спілкування із представниками ЗМІ в Кабінеті міністрів України, інформують в Департаменті комунікації Національної поліції України.

«Остаточний етап формування дорожньої поліції має завершитись в грудні 2017 року», – повідомив Костянтин Бушуєв.

Він зазначив, що до функціональних обов’язків працівників дорожньої поліції буде віднесено забезпечення безпеки дорожнього руху. Зокрема, поліцейські широко застосовуватимуть норми адміністративного законодавства. Також, вони реагуватимуть на всі прояви кримінального характеру, які виявлятимуть на ділянці патрулювання.

Крім того, Констянтин Бушуєв запевнив, що на сьогодні в парламенті зареєстровано низку законодавчих змін, які мають дозволити поліції реалізувати проекти автоматичної фіксації правопорушень.

«Після прийняття цих законодавчих змін я вас переконую, що питання безпеки дорожнього руху буде реалізовано в більш якісній формі», – наголосив він.

Нагадаємо, у 2017 році планується запуск дорожньої поліції. Кандидатів обиратимуть в два етапи. Для функціонування цього підрозділу планується задіяти 2600 працівників, які забезпечуватимуть безпеку дорожнього руху на трасах міжнародного та національного значення.

Тільки в Києві у дорожню поліцію наберуть 600 працівників. Близько 200 осіб планують набрати в дорожню поліцію та відділення в Ковелі, які працюватимуть в структурі патрульної поліції Луцька.

Раніше повідомлялося, що в складі нової служби будуть колишні інспектори ДАІ і працівники спецпідрозділу Кобра.

Однією з причин, з якої було прийнято рішення про створення дорожньої поліції - зростання кількості ДТП на дорогах. Наприклад, в Києві за 11 місяців цього року сталося на три тисячі ДТП більше, ніж за весь минулий рік.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич,підбиваючи підсумки роботи поліції під час прес-конференції з нагоди річниці запуску патрульної поліції Луцька 20 грудня, зробив висновок: своє завдання патрульні виконали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
11 Показати IP 24 Грудня 2016 17:03
Якщо від поліції толку 0 . То навіщо набирати людей платити гроші дальше . Країна клоунів і дятлів .
дятлу11 до 11 Показати IP 26 Грудня 2016 11:05
дятлів на дорогу не випускати, а то дивіться й настукати можуть, і так інфографіка по ДТП на Волині не втішна.
Хабарі перш за все) Показати IP 15 Січня 2017 19:56
Оце так! Норм, навіщо було робити реформу , якщо усіх колишніх даишників будуть набирати!??? Це реформа у вас така??? Клоуни!!!! Хочя це ідея - будуть навчати новобранців як хабарі збирати))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus