USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Коли військовозобов’язані мають право на відстрочку і які документи треба подати

17 Грудня 2022 07:25
Згідно з законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» деякі військовозобов’язані можуть отримати відтермінування від служби, наприклад, за сімейними обставинами. Однак їм все одно доведеться з’являтися до військкомату, щоб надати відповідні документи для підтвердження своєї відстрочки.

Про це розповів комісар Харківського територіального центру комплектації та соцпідтримки Володимир Арап у коментарі Суспільному. Він пояснив, кому «світить» відстрочка та як підтвердити відтермінування.

Комісар зазначив, що згідно зі статтею 23 закону на відтермінування військовозобов’язані громадяни мають право за сімейними обставинами у випадках, якщо у них є інвалід на утриманні або якщо батько самостійно займається вихованням дитини, або має трьох і більше неповнолітніх дітей.

Читати ще: Що таке четверта хвиля мобілізації, коли вона може початися і кого заберуть на службу

«Але вони повинні з’явитися до центру комплектування та надати відповідні документи: свідоцтва про народження дітей, посвідчення інваліда, щоб зробити відповідний запис в обліковій справі цього військовозобов’язаного. І тоді йому надається відповідне відтермінування», – пояснив Володимир Арап.

Працівники військкомату роблять відповідний запис в обліковій справі особи, яка підлягає мобілізації. Лише після підтвердження права на відтермінування чоловік матиме змогу отримати офіційну відстрочку і призивати на службу його не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus