USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Команда Зеленського тонко відчуває запит суспільства на мир», – волинський нардеп

23 Вересня 2019 16:58
На думку волинського народного депутата Ігоря Гузя, команда нинішнього президента відчуває запит суспільства на мир на Донбасі, проте на мир не будь-якою ціною.

Про це йшлося під час пресконференції 23 вересня.

«Мушу сказати про ситуацію з приводу формули Штайнмаєра і локалізацію конфлікту і війни на Донбасі.

Мене радує той факт, що віцепрем’єр з питань європейської інтеграції пан Кулеба і міністр закордонних справ пан Пристайко – це 100-відсотково наші люди щодо вступу в НАТО та ЄС, захисту інтересів України. Ніхто не має до них претензій з приводу їхньої попередньої діяльності, вони не просто делкарували, а діяли, як люди, котрі хочуть, щоб Україна вступила в НАТО та ЄС», – зазначив нардеп.

Ігор Гузь висловив думку, що команда Зеленського тонко відчуває запит суспільства на мир, проте не на мир будь-якою ціною: «Ви будете чути мій голос, якщо хтось схоче перейти ось цю червону лінію – мир будь-якою ціною – це просто неприпустимо. Тобто Донбас та Крим – це українська територія, крапка. Так, треба шукати якийсь механізм. На жаль, ми вимушені шукати його з Путіним».
З його слів, наразі шукають різні варіанти вирішення цього питання, зокрема Зеленський має зустрітися з Трампом.

«Я сподіваюся, що суспільство відслідковує усі ці процеси, і ми зможемо знайти інструмент, не здаючи наших інтересів, але досягнувши миру. Як мінімум, це питання припинення бойових дій на Донбасі, тобто ми маємо зробити так, щоб не гинули українські воїни. Що далі – це дуже складний процес. Якщо нам схочуть впихнути назад Донбас на їхніх умовах, то це треба вивчати. Я впевнений, що виборів ніхто проводити не буде, поки ми не будемо уконтролювати кордон та поки українські правоохоронні структури не будуть в Донецьку та Луганську. Про це навіть мови немає», – підсумував Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аватар з 51 Показати IP 23 Вересня 2019 17:46
Збільшення обороного бюджету на 36 мільярдів саме МИРОМ і пахне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus