USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Командире, падаємо!», – опублікували останні слова пілотів ТУ-154

27 Грудня 2016 21:59
Авіаційні експерти розшифрували запис з бортового самописця літака, що розбився Ту-154.

Про це повідомляє Радіо24 з посиланням на ЗМІ.

Зі слів джерела, розмова екіпажу переривається на тому, що один з пілотів вигукує: «закрилки, с***! (дідько!, - ВН)», після чого звучать слова останні слова: «Командире, падаємо!».

Плівка, що фіксувала переговори екіпажу і розмови всередині кабіни, виявилася не пошкодженою. Другий самописець поки не доставили в Центральний науково-дослідний інститут Військово-повітряних сил, тому коли розпочнеться його дешифровка, поки невідомо.

Разом з тим, відповідно до даних Інтерфаксу, інформація зі скриньок підтвердила вину пілота.

"Завершено попередній аналіз показань самописця. Він дозволяє зробити висновок про те, що версія катастрофи, пов'язана з помилкою пілотування повітряного судна, є пріоритетною", - сказав співрозмовник агентства. Незадовго до цього інше джерело агентства повідомило, що літак зазнав аварії через "звалювання" при недостатній для зльоту підйомної сили крила.

З його слів, закрилки Ту-154 спрацювали неузгоджено, в результаті чого літак втратив підйомну силу і не зміг набрати достатнью для набору висоти швидкість.

Довідково:

Закрилки — відхиляючі поверхні, симетрично розташовані на задній крайці крила. Закрилки в прибраному стані є продовженням поверхні крила, тоді як у випущеному можуть відходити від нього з утворенням щілин. Використовуються для поліпшення несучої здатності крила під час зльоту, набору висоти, зниження і посадки, а також при польоті на малих швидкостях.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 25 грудня над Чорним морем розбився військовий літак РФ. У російському Міністерстві транспорту вже назвали основні причини авіакатастрофи військового літака Ту-154: технічний стан чи помилка пілота.

Проте це викликає сумніви у деяких експертів та частини громадськості, оскільки агресивні дії РФ у Сирії (куди власне й летів борт) могли б викликати у її противників бажання помститися.

Нещодавно, 19 грудня, у Туреччині було вбито російського посла Андрія Карлова. За вбивство нібито взяла відповідальність сирійська коаліція "Джейш аль-Фатх". Іранські ЗМІ поширили заяву, в якій йдеться, що вистріл в дипломата був "першою помстою за жінок, дітей і літніх людей з Алеппо, а також за кров мусульман, що проливається по всьому світу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ЗАХАР Показати IP 27 Грудня 2016 23:37
Обыкновенный теракт в отместку за разрушения и убийства россиянами мирного населения в Сирии
Искандер алэ нэ смие до ЗАХАР Показати IP 28 Грудня 2016 08:11
Он был тяжелее воздуха вот какие выводы имеет сделать камизия .Так бл.... героически -трагически -- "камандыр ми падаем " впору сопли лить . Просто сказал же ваш клоун если самолет падает то он тяжелее воздуха какие проблемы так и напишите в выводах.
Дрінкінс Показати IP 27 Грудня 2016 23:55
та скільки можна про той літак писати? чи це буде як багатосерійний серіал "крутоє піке" з старої програми "каламбур"?
Vanduzler Показати IP 28 Грудня 2016 08:19
Після прочитання коментарів деякіх українців відчувалося, що для частини "високоморальних" українців 25 грудня падіння російського літака з артистами ансамбля ім. Александрова і доктором Лізою стало святом більшим , ніж католицьке Різдво, яке так та щаслива частина населення прагне відмічати з усім цивілізованим світом. Шановні, в Європі живуть нормальні ЛЮДИ, а не моральні виродки! Запам'ятайте це! Якщо немає слів для співчуття- краще промовчати!
Ігор до Vanduzler Показати IP 28 Грудня 2016 09:26
коментар було видалено
.Валерчик до Vanduzler Показати IP 28 Грудня 2016 15:24
Плюсуючим - можна співчувати катастрофі цивільного борта, але коли розбивається військовий літак - це маленька, але перемога. Певуни? Так - певуни, але не естрадні, а військові і основна їх задача-мотивувати солдат. А російський солдат - наш ворог. Тому передавайте свому ФСБ - хай теж пакують чемодани, я якусь рухлядь льотну ми їм надамо.
Vanduzler до .Валерчик Показати IP 29 Грудня 2016 00:21
А хто Вам не ворог? Всі вороги! Навіть ті, хто рятує дітей. Ах, ну так- дітей ворогів рятувала... Якесь нелюдське поняття моральность у деяких сучасних українців. Про що тут можна говорити? З ким говорити? Так вигукнути у повітря... У суспільстві відбувається щось жахливе... Хіба тільки про цей літак мова йде?...Ви навіть втратили здатність усвідомлювати свою аморальність.
.Валерчик до Vanduzler Показати IP 29 Грудня 2016 19:49
Колись в мене на вулиці був шиномонтаж, то зранку майстер по сусідніх дворах розкидав цвяхи, а потім весь день "рятував" автомобілістів. Так і тут - солдати, мотивовані "певунами" вбивають наших, а "білі і пухнасті" типу "рятують". Підітрися своєю ФСБ-шною методичкою і не забирай місще в сервера "ВН"
борис Показати IP 28 Грудня 2016 08:26
Причина в тому, що після заправки в Сочі літак був перевантажений вантажом. В Москві (температура -), а в Сочі(+). Досвідчені пілоти ще більше молодих помиляються, тому що забувають, що таке страх. А після зльоту закрилки треба було вбирати імпульсами не менше пяти прийомів і швидкість літака потрібно по максималу тримати. Стандартна помилка у всіх пілотів на зльоті на всіх типах, що тут голову ломати.
Ігор Показати IP 28 Грудня 2016 09:02
коментар було видалено
Док Показати IP 28 Грудня 2016 10:04
коментар було видалено
До Бориса Показати IP 28 Грудня 2016 10:29
Не зрозумів до чого тут температура
петя до До Бориса Показати IP 28 Грудня 2016 21:47
Учи матчасть, студент
Нормальний до До Бориса Показати IP 1 Січня 2017 19:30
Певно тупий і тому не розумієш?
до петі студент Показати IP 29 Грудня 2016 20:21
вчу астанову по експлуатации ТУ-134 , не помагає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus