USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Комаровський вказав на неочевидні причини сплеску коронавірусу

13 Листопада 2020 21:54
Значний сплеск захворюваності на COVID-19 в Україні, який відбувається восени, пов’язаний, зокрема, з початком опалювального сезон та поганим провітрюванням приміщень.

Про це заявив лікар Євген Комаровський у новому відео про коронавірус. Ролик було опубліковано на YouTube-каналі українського педіатра, пише Обозреватель.

Як наголосив експерт, поширення вірусу та ймовірність захворіти залежить від концентрації вірусних частинок у повітрі.

У цьому контексті Комаровський особливу увагу акцентував на правильній вентиляції приміщень.

"Сьогодні, як мені здається, щодня по центральному телебаченню, по всіх YouTube-каналах мають виступати люди і розповідати, що таке припливна вентиляція, що таке приплив, що таке перетікання повітря, як повинна працювати витяжка, які повинні бути параметри температури та вологості в приміщеннях.

Це, виявляється, теж дуже важливо. Тому що, якщо повітря має нормальну вологість – 40-60%, то швидкість, з якою вірусні частинки осідають, максимальна", – сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЦЕ ВБИВАЄ КУПУ ЛЮДЕЙ», – КОМАРОВСЬКИЙ ПОЯСНИВ, ЧОМУ ПРИ COVID-19 НЕ МОЖНА ПРИЙМАТИ АНТИБІОТИКИ

Він пояснив, що чим сухіше повітря, тим довше активні вірусні частинки зберігаються у повітрі, яке ми видихаємо.

Лікар зазначив, що коли почався опалювальний сезон, «люди позакривали вікна, тому що всім холодно, і позабивалися в приміщення».

"Ось ми і бачимо з вами величезний підйом захворюваності. Нічого в цьому дивного немає", – сказав педіатр.

Комаровський вважає, що уряд повинен зосередити свою увагу на тому, щоб максимальну кількість коштів було вкладено у вентиляцію приміщень. Крім того, необхідний контроль температури та вологості.

"Щоб ми з вами або працювали вдома, або ходили туди, де можливе забезпечення нормальної системи вентиляції", – сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «КАРАНТИН ДЛЯ УКРАЇНИ – ЦЕ ВБИВСТВО», – КОМАРОВСЬКИЙ ПРО НОВІ ОБМЕЖЕННЯ ТА ЗАРОБІТКИ НА ХВОРИХ

Він порадив супермаркетам, магазинам та іншим закладам вказувати, яку вентиляційну установку вони використовують і як контролюють показники повітря. На думку лікаря, це допоможе відвідувачам ухвалити рішення, «куди йти і з ким спілкуватися». Таких же заходів, як сказав Комаровський, потрібно вжити в університетах, школах і дитсадках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тетя Соня Показати IP 14 Листопада 2020 08:15
Лишь бы день начинался и кончался тобой.-Гени!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus