USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Комп’ютерний вірус атакує закоханих

14 Лютого 2009 10:53
Спеціалісти з комп’ютерної безпеки попереджають про зростання кількості спам-листів з небезпечними привітаннями до Дня святого Валентина. Про це 14 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Корреспондент, експерти Websense Security Labs зафіксували масові розсилки повідомлень, в яких зловмисники пропонують адресатам відвідати певний веб-сайт і переглянути листівку з привітаннями до свята всіх закоханих.
Коли ж користувач погоджується перейти за вказаною в тілі листа посиланням, йому демонструється зображення двох цуценят і серця. Після цього потенційній жертві рекомендується завантажити якийсь файл і приготувати подарунок для близької людини. Насправді фото виявляється шкідливою програмою Waledac: потрапивши на комп’ютер, черв’як збирає адреси електронної пошти і розсилає по них свої копії.
Шахраї також активно поширюють спам з посиланнями, що вказують безпосередньо на вітальні листівки. Перехід за такими адресами загрожує користувачу порцією шпигунських модулів і троянських програм.
Традиційно, в подібних випадках фахівці рекомендують не відкривати вкладення, якщо лист прийшов з невідомої адреси, не переходити за підозрілими посиланнями і застосовувати антивірусні програми з регулярно оновлюваними базами даних.
Раніше повідомлялося, що мобільний вірус, здатний без відома абонента управляти його мобільним рахунком і раніше зафіксований тільки в Росії, виявлений у користувачів одного з індонезійських мобільних операторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus