USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ковельмолоко» відкидає звинувачення у забрудненні Турії

5 Червня 2013 19:55
Підприємство ПАТ «Ковельмолоко» повідомило, що промислові стоки скидає до міської каналізаційної мережі, які в подальшому обробляються на очисних спорудах Ковеля, що і жодного м³ їх не потрапляє до річки Турії.

Так, сьогодні перший заступник начальника державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, заявив, що експлуатація очисних споруд на річці уже стала причиною її забруднення.

Документ, який регулює відносини між ПАТ «Ковельмолоко та Ковельським УВКГ є Договір №30/13 від 28.03.13 згідно з яким щомісяця на очистку направляють 22 тисячі м³ промислових стоків, за що справно і вчасно сплачують 120000 гривень.

У ПАТ «Ковельмолоко» зауважили, що свого часу у 1988-1990 роках підприємство Ковельський сирзавод з розширенням потужності побудував очисні споруди ІІ –ї черги під власну специфіку виробництва і в подальшому безплатно передав комунальну власність місту разом з мережами, транспортом, ремонтною базою, енергозабезпеченням, енерголімітами, житловим фондом, фондом зарплати тощо, з метою удосконалення роботи ЖКГ міста.

Тому, йдеться у листі, ПАТ «Ковельмолоко» сьогодні не відповідає за експлуатацію очисних споруд. Мовляв, повна відповідальність за їх функціонування лежить на Ковельському Водоканалі. Останні три роки підприємство переробляє лише 60 тонн молока у добу, що становить лише 12% того навантаження, з яким очисні споруди справлялись на момент передачі місту.

«З огляду на постійне зниження для підприємства обсягів гранично допустимих скидів (на сьогодні нижче рівня побутових), стає очевидним, що технічний стан очисних споруд Ковельводоканалу постійно погіршується. Звичайно, це є прикрим явищем, але ПАТ «Ковельмолоко» не може нести відповідальність за ситуацію, що склалася з очисними спорудами міста. Також ми не можемо втручатися у господарчу діяльність Ковельводоканалу та примусити їх направляти кошти, які вони отримують від нашого підприємства, на поточний ремонт та переоснащення очисних споруд», - йдеться у листі ПАТ «Ковельмолоко».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus