USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Ковельська райрада - проти скасування ЗНО

14 Травня 2013 12:57
Залишити зовнішнє незалежне оцінювання для випускників вимагає Ковельська районна рада.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Під час сесії Ковельської районної ради прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою не розглядати законопроект Ківалова №1187 «Про вищу освіту», що передбачає скасування зовнішнього незалежного оцінювання в Україні.

Згідно із законопроектом Сергія Ківалова, планується повернення вступних випробувань до вищих навчальних закладів та відміна зовнішнього незалежного оцінювання, що неминуче призведе до посилення корупції у сфері освіти.

«За останні роки у Ковельському районі випускники наших сільських шкіл стали студентами престижних вищих навчальних закладів Києва, Львова, Харкова та інших міст України. Вони отримали доступ до вищої освіти незалежно від знайомств чи товщини гаманця своїх батьків, а завдяки своїм знанням», - зауважив автор тексту звернення депутат-свободівець Юрій Поліщук.

На переконання депутатів, цей законопроект штовхає українську освіту до обмеження академічних свобод та університетської автономії, ручного керування, низької якості та корупції.

«Запровадження зовнішнього незалежного оцінювання стало однією з найуспішніших реформ в Україні. Вступ до вищих навчальних закладів за результатами ЗНО підтримує переважна більшість населення країни, при чому ця підтримка постійно зростає», - йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus