USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковельським будівельникам сплачувати зарплату заважає Пенсійний фонд?

18 Лютого 2009 19:09
Директор ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» Олег Вовк стверджує, що причиною того, що його підприємство заборгувало значні суми коштів своїм працівникам є блокування рахунків виконавчою службою. Про це йшлося під час засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 18 лютого, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Представник прокуратури Волинської області зазначив, що на «Ковельському ЖБК» наразі здійснюється перевірка. Директор цього підприємства Олег Вовк вважає причиною виникнення заборгованості з виплати зарплати те, що державна виконавча служба заблокувала рахунки «Ковельського житлово-будівельного комбінату» з подання Пенсійного фонду. Внаслідок цього з 8 вересня минулого року всі кошти, які потрапляють на рахунок підприємства, йдуть на сплату заборгованості до Пенсійного фонду, а також на погашення штрафних санкцій.
 
Це, за словами пана Вовка, унеможливлює нормальну виплату заробітної плати. Директор «Ковельського ЖБК» розповів, що є рішення суду, яке передбачає, що виплата заборгованості до Пенсійного фонду має здійснюватися на протязі 10 місяців. Проте Олег Вовк бідкається, що це рішення суду фактично не виконується і, таким чином, внаслідок штрафних санкцій «229 тисяч гривень перетворились у 500 тисяч гривень». «Сьогодні підприємство не працює, а існує», – зазначив пан директор.
 
Натомість начальник Головного управління Пенсійного фонду у Волинській області Петро Філіпчук стверджує, що ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» не виконує і тих зообов’язань, передбачених у рішенні суду.
 
Заступника голови Волинської ОДА Василя Байцима цікавило питання, коли працівникам все-таки виплатять заробітну плату. Він запропонував, щоб від імені комісії звернутися до виконавчої служби, щоб протягом 3-х місяців «Ковельський житлово-будівельний комбінат» погасив борги по зарплаті, а потім – перед Пенсійним фондом. Натомість представник прокуратури області зазначив, що закон – один для всіх і подібні «маніпуляції» з розстрочками законодавством заборонені.
 
Начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Аршулік запропонував це дискусійне питання доопрацювати і розглянути на одному з наступних засідань комісії. Інші члени обласної комісії погодились.
 
Довідково:
 
«Ковельський житлово-будівельний комбінат» уже впродовж багатьох місяців – серед найбільших боржників із виплати заробітної плати на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus