USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен українець – воїн: Зеленський закликав окупантів кидати техніку і забиратися геть

28 Лютого 2022 11:24
Президент Володимир Зеленський зазначив, що українці міцно тримають оборону ось уже п’яту добу повномасштабної війни Росії проти народу України. Водночас він закликав російських солдатів рятуватися та повертатися додому.

Про це Президент України сказав у черговому зверненні, яке оприлюднив об 11:00 28 лютого.

«Ми пережили стільки, скільки іншим народам може не випасти і за десятки років. Нам довго говорили, що українці в чомусь не такі, в чомусь неправильні, десятиліттями мають виконувати так звані домашні завдання. Через це ми не помічали, на що реально здатні, а от зараз проявили себе на повну. Це надихає. Під час кожної розмови із закордонними партнерами я чую повагу, адже українці показали, ким вони є, а Росія – ким стала.

Усього за чотири доби внаслідок російських обстрілів загинули 16 українських дітей, 45 діточок поранено. Кожен злочин, кожен обстріл, який окупанти скоюють проти нас, згуртовують нас. І наших партнерів – усе більше… Українці змінили цю історію. ЄС вирішив постачати нам зброю», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила в подальших ще більш сильних кроках, а європейці усвідомлюють, що українські солдати борються за нашу державу, а отже - за всю Європу, за мир усіх країн, за життя дітей, за рівноправність, за демократію.

«Ми звертаємося до ЄС щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Ми вдячні партнерам за те, що вони – поряд із нами, але наша мета – бути разом із усіма європейцями, і головне – бути на рівні. Я впевнений, що це справедливо, ми на це заслужили і це можливо», – наголосив президент.
Учора Володимир Зеленський говорив із президентами Португалії, Литви, Франції, Польщі, прем’єр-міністрами Бельгії, Іспанії, Великобританії. Підтримка – безумовна і безпрецедентна.

«Європа закрила небо для всіх російських літаків. Глобальний бізнес відмовляється від зв’язків із російськими компаніями. Подивимося, чим закінчиться цей тиждень для російської валюти, яким буде падіння рубля. Поки продовжується це злочинне вторгнення в Україну, Росія зазнає таких збитків ніби війна пройшла і її територією.

Для чого все це вам? Російським матерям, російським учителям, російським підприємцям, просто звичайним людям – для чого?

Уже 4500 російських солдатів вбито. Заради чого ви сюди прийшли? Заради чого колони вашої бронетехніки ідуть проти нас? Із нашого Криму…» – звернув увагу Володимир Зеленський.

Президент України закликав російських солдатів кидати техніку і забиратися геть, рятуватися.

Він також зазначив, що було ухвалено непросте рішення – в умовах воєнного стану учасники бойових дій, українці з реальним бойовим досвідом будуть звільнені з-під варти, вони зможуть компенсувати свою провину в найгарячіших точках війни. Також із учасників АТО знімуть усі санкції, адже ключова справа зараз – оборона.

«Коли я йшов у президенти, я говорив, що кожен із нас – президент. Бо ми всі відповідаємо за нашу державу, за нашу прекрасну Україну. А зараз так сталося, що кожен із нас – воїн. Воїн на своєму місці. І я впевнений, що кожен із нас переможе. Слава Україні!» – акцентував Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus