USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

КП «Ласка» назвали «машиною для освоєння бюджетних коштів»

23 Липня 2015 17:44
Проект рішення про закриття КП «Ласка» розглядатимуть під час сесії Луцької міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 23 липня.

Автор проекту рішення про ліквідацію КП «Ласка», депутат міськради Богдан Шиба зазначив, що підприємство створювали як заклад, який мав надавати послуги із стерилізації тварин та їх передачі лучанам. Натомість місто отримало притулок для тварин, що розростається та освоює солідні суми бюджетних коштів (1,6 мільйона гривень з міського бюджету за останні півтора року).

Зі слів депутата, його обурив намір будівництва паркану вартістю 400 тисяч гривень. Богдан Шиба зауважив, що це роблять для того, щоб освоїти бюджетні кошти та заробити. На його думку, це підприємство, що перетворилося на «машину для освоєння бюджетних коштів».

У проекті рішення пропонується департаменту житлово-комунального господарства міської ради до 1 вересня 2015 року провести конкурс з визначення громадської організації, яка прийме на себе обов’язки з облаштування притулку для тварин, відлову тварин та внесення пропозицій щодо контролю їх чисельності.

Управлінню фінансів та бюджету пропонують подати до 20 серпня 2015 року пропозиції міській раді щодо виділення з місцевого бюджету грошових коштів на грантування діяльності громадських організацій щодо роботи із безпритульними (бродячими) тваринами.

Своєю чергою, голова комісії Юрій Вега нагадав, що із самого початку наполягав на тому, щоб це підприємство було лише підрозділом «Луцькспецкомунтрансу», адже було зрозуміло, що воно перетвориться на бізнес-проект. Він зазначив, що тепер у сфері стерилізації тварин КП «Ласка» пробує конкурувати з ветеринарними клініками міста, що призведе до заробляння коштів, що не йтимуть до міського бюджету.

На час процесу ліквідації КП «Ласка» функції догляду за тваринами пропонувалося передати громадським організаціям.

Проект рішення не отримав підтримки більшості членів комісії.

Водночас, члени постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 15 липня підтримали рішення про ліквідацію горезвісного КП «Ласка».

Так, учасник депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що викликає сумніви фінансовий стан підприємства. За час його існування з міського бюджету на діяльність КП «Ласка» виділили мільйон 632 тисячі гривень. Окрім того, підприємство мало власні надходження (у більшості – благодійна допомога) – 766 тисяч 500 гривень.

Отже, через систематичні порушення в діяльності підприємства, непрозорість роботи установи та недотримання санітарно-епідеміологічних норм у Луцьку хочуть ліквідувати КП «Ласка».

Воно, нагадаємо, займається відловом, стерилізацією та утриманням безпритульних собак.

Крім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що майже мільйон гривень виділила міська рада на комунальне підприємство «Ласка», з них левову частину спрямують на паркан. Депутати обурені: невже охорона та вольєри на стільки ненадійні, що необхідно зводити дороговартісну бетонну огорожу?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
дідо Показати IP 23 Липня 2015 17:53
Призначте Шибу директором Ласки, нехай покаже,як працювати. А то ходить без роботи ,тільки критикантством займається.
567 до дідо Показати IP 24 Липня 2015 07:47
В нас діти гинуть від нестачі коштів на лікування, а ці ду..ні на собак кошти відмивають, горіти вам в аду
Н Показати IP 23 Липня 2015 18:00
Він мером був постійно без роботи ходив. Це вже звичка.
Лех Показати IP 23 Липня 2015 18:07
шиба пяний з коханкою 5 хлопців на смерть вбив!!!
бабо Показати IP 23 Липня 2015 18:14
В нашій державі ні про людей ні про собак ні хто не думає,думають тільки про те як набити кишені грошима платників податків,і нажаль комунальна форма власності цьому сприяє!
Анонім Показати IP 23 Липня 2015 20:16
Дана, Дана тобі не соромно? Розпустит стільки грошей талант треба мати.Кожен тиждень на "ВН"просять допомогу на лікування дітей, солдат. А тут такі величезні гроші пускаються на вітер. І ще мало. Собак безпритульних стало ще більше., але у Дани став дорожчим одяг і помада
Хлоп до Анонім Показати IP 23 Липня 2015 21:34
Бандерштат сюди рахували?
Просто до Анонім Показати IP 24 Липня 2015 10:24
Просто Романюку подобаються гарні дівчата.
Ліда до Просто Показати IP 27 Липня 2015 13:32
Хто гарний, Дана????хахахахахаххахахахахахахахах
небайдужа лучанка Показати IP 23 Липня 2015 20:19
Це шоу навколо притулку створює одна не зовсім здорова лучанка і дуже хоче створити громадську організацію але з того вийде пшик бо 30 а може вже 35 відсотків людей живе за межею бідності і на притулок якщо і дадуть то якийсь міізер я думаю що на сесії міської ради переможе здоровий глузд і кп ласка буде і надалі виконувати свою благородні місію їх робота заслуговує величезної поваги дай вам боже здоров'я
!!!! до небайдужа лучанка Показати IP 23 Липня 2015 21:58
Шкода вам песиків? Рятуйте за свої. Ви правильно сказали - люди бідують, нема чого розбазарювати народні гроші. А з собак гарне мило виходить.
лучанин Показати IP 23 Липня 2015 21:45
А де коментар про планети для депутатів видаляйте що вони не підходить оце чесні зив
лучанка аноніму до лучанин Показати IP 23 Липня 2015 21:59
дану за помаду присоромили а депутатів чомусь ні скажіть і їм що у країні війна треба солдатам та хворим дітям на лікування а їм за державні гроші планшети бо вони бідні не мають за що купити оце О Ц Е С. О. Р. О. М.!!!!!!!!!!!!!
небайдужа лучанка. .!!!! Показати IP 23 Липня 2015 22:07
З такими тупими і обмеженими людьми нам треба не в Європу а в Гондурас
капець Показати IP 23 Липня 2015 22:21
ну як так можна? бізнес проект?? "створювали як заклад, який мав надавати послуги із стерилізації тварин та їх передачі лучанам"?? бачу ви тварин ні за що не маєте! де б всі ті бідні створіння були? голодні, змучені, занедбані на мусорках і нападали озлоблені на лучан? і як може бути передача лучанам тварин без їхнього утримування? спочатку нездовольні депутати тим, шо люди поблизу кп скаржаться на галас собак. ок, кп робить звукоізолюючий паркан. тепер депутити незадоволені, а нашо він, ойойо, а хто ета сдєлал.
Макс Показати IP 23 Липня 2015 22:33
"Небайдужа лучанка"напевно ніколи не пересікалася з брехнею турецькоі хв,,,ди з мамсурова.Чи ви думаєте зарплата директора ласки дозволяє іздити по декілька разів до Туреччини(а може ій в цьому допомагають неконтрольовані кошти з Благодійних скриньок на безпритульних собак)
н до Макс Показати IP 23 Липня 2015 23:37
і що вам всім та туреччина душить? новарчук позиціонує себе захисницею тварин, а не монашкою. вирішуйте проблеми з потенцією і самооцінкою травами і психологом, а не дурними коментами. Чи у Вас, Макс, якась особиста образа?
vb Показати IP 24 Липня 2015 00:03
в нас люди живуть з межею бідності, а тут про собак думають... кому треба собаки - тарабаньте їх до додому, а бродячих - знищіть
небайдужа лучанка до vb Показати IP 24 Липня 2015 09:06
Я 50 років живу в луцьк і весь цей час собак стріляли вистрілити ні тому що люди їх безбожно викидають інколи їх ніхто не перестріляє треба щоб у людей змінився менталітет о Мойсей 40 років водив людей по пустелі доки не помер останній що народився в рабство так і з собаками доки не помер остання людина яка сприймає цих тварин як річ а не живу істоту безхатченки будуть і карати треба тих хто їх викидає о тоді буде толк а тому негайно потрібно прийняти закони по утриманню домашніх тварин обов'язкову реєстрацію і чергування та штрафи за їх перебування за межами подвір'я іобовязкова стерилізація сумок за мінімальну плату 50-100 Гр о тоді а не за 400 -500 як деруть приватні ветеринарт
тиць-здиць до vb Показати IP 24 Липня 2015 10:03
треба послати активістів до кореї там сцобача проблема давно і ефективно вирішуєцця
Тетяна Показати IP 24 Липня 2015 09:22
якщо новарчук дана так впевненна у своїй правоті і так доказує ефективність своїх методів і нахвалює свою роботу - то чому б і їй теж не взяти участь у цьому тендері для громадських організацій? вона ж голова громадської організації "волинське товариство захисту тварин"! побажаємо їй удачі і перемоги! Пи.Си. але ж вона так присмокталась до кормушки з бюджетними коштами , що тепер свого життя не уявляє без крісла директора кп "ласка". А ви кажете - собаки, собаки.... не про собак зовсім мова тут йдеться!
Макс до н Показати IP 24 Липня 2015 15:22
Проблема в транжирстві спонсорських коштів у Туреччині в той час,коли собак на притулку немає чим годувати і кому доглядати,і першою мала б це робити новарчук.Поідьте без попередження на Мамсурова,особливо у вихідні та святкові дні-побачите реальну ситуацію.А щодо інших ваших порад,перевірте себе на адекватність висловлювань.Собаками займатись повинні лише ГО та чесні та порядні волонтери.
н до Макс до н Показати IP 24 Липня 2015 16:26
а я якраз і була там без попередження. з новарчук ні дружби, ні приятелювання не воджу. і бачила іі всі рази в ситуаціях "без попередження" і іі дії жодним чином не дали привід в ній сумніватися. я їй кошеня до дому принесла і припухла. ті що крадуть так не живуть. в неї котів стільки, що я не свтигла порахувати, ще й собака якийсь хворий був і не один. (квартира однокімнатна). Чому засумнівалась чи з Вами все гаразд? Тому що або ви з Новарчук разом гроші в Туреччині деребаните, або у Вас видіння. Бо ЦЕ ЩО ВИ ГОВОРИТЕ НЕДОКАЗУЄМО! Собаками, соціально незабезпечиними, похилими, сиротами, особами з обмеженими можливостями має займатись місто. і ГО. і благодійники. Але місто перше. Квітів на 7 мільйонів насадили, чого не верещите?! На х... мені ті квіти. Всеодно в центрі ідеш і дивинся на двох стареньких бабусь які жебрають з доньками в інвалідних візках. а всім байдуже. знайшли "дівчинку для биття" Новарчук і КП Ласку і впєрьод. Тупе стадо. Як не крути більше за неї не зробив жоден з крикунів. От і заздрісно. А ще можливість познущатися з когось. так що Шановні до психологів, а не агресію скидати на будь -кого
не праві до Макс до н Показати IP 24 Липня 2015 23:05
в неті багато сайтів, груп в соц мережах де тваринами займаються ГО та волонетри і загинаються від напливу змурдованих тварин. Без кп і фінансування цим займатись неможливо!
небайдужа лучанка. тетяні Показати IP 24 Липня 2015 15:29
Якби. Кожний лучанин зробив хоча б десяту долю того що робить дана для бездомних тварин в Луцьку то їх уже б практично майже не було
вася до небайдужа лучанка. тетяні Показати IP 24 Липня 2015 17:44
якщо кожен лучанин зробить десяту долю того що робить дана то нафіга нам ця дана!!!!!а гроші в ласку ідуть шаленні , а роботи виконується на 10 грн.50 коп.(2 кг. голих костомах)
омг до вася Показати IP 24 Липня 2015 23:07
шалені? ти хоч порахував? чи так ляпаєш? назви мені суму яка туди надходить, порахуй на рік зп працівникам. які там гамно прибирають за мізер, на ліки для тварин, на їжу, на воду, на світло, на бензин для машини відлову, на чудового ветеринара який там спасає життя...
Анонім до омг Показати IP 27 Липня 2015 13:34
Гроші ідуть шалені. Не транди Дана
н Показати IP 24 Липня 2015 21:39
який же, ВАСЯ, чувак обізнаний. мабуть це він гроші з ласки тирить. а тут хвалиться. заздріть люди
Тома Показати IP 4 Грудня 2015 00:57
І собак мучать і людей мучать. А в бога прощення просять!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus