USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Країни-члени Євросоюзу уклали військовий пакт

14 Листопада 2017 09:45
Більшість країн-членів Європейського Союзу підписали план тіснішої співпраці у сфері оборони, інформує ВВС.

Велика Британія та Республіка Ірландія входять до п'ятірки держав, що не підписували план.

Інші 23 країни, які погодилися на постійну структуровану військову співпрацю (Pesco), планують збільшити свої оборонні бюджети та можливості.

Сили ЄС вирушили до деяких гарячих точок, зокрема Центральноафриканської Республіки та Косова. Але в деяких випадках їм бракує фінансування та обладнання.

У рамках Pesco кожна країна має представити план національних внесків.

Учасники отримають підтримку Європейського фонду оборони, що планується у понад 5 млрд євро щорічно після 2020 року. Ці гроші підуть на дослідження, пов'язані з розробкою озброєнь, та придбання обладнання.

Рішення про розгортання місій ухвалять уряди країн-підписантів, йдеться в заяві Ради ЄС. І Pesco не заміняє участь країн-членів в місіях НАТО чи ООН.

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив, що країна розглянула обіцянки Pesco та пообіцяла "сприяти" угоді зі свого боку.

Президент США Дональд Трамп закликав союзників американських країн-членів НАТО витратити більше грошей на власну оборону, стверджуючи, що вони занадто залежать від захисту США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus