USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Кров на ваших руках»: у Києві біля будівлі ООН влаштували акцію протесту

8 Червня 2023 12:16
Вранці 8 червня близько сотні людей зібралися на акцію протесту біля Представництва ООН у Києві. Вони засуджують бездіяльність організації, зокрема у вирішенні екологічної катастрофи на Каховській ГЕС.

Про це повідомляє кореспондент «Української правди» з місця події.

Учасники акції скандують «Ганьба» і «Геть Росію з ООН». Вони також скинули російськомовні книжки біля входу до Офісу ООН.
Люди тримають плакати з написами англійською та українською: «Росія − терористична держава», «ООН, кров на ваших руках», «Російська мова − мова насильства», «Зупиніть екоцид», «Терористам в ООН не місце», «Організація об’єднаних нікчем», «Мовчання − підтримка тероризму».
Акція проходить мирно, жодних сутичок наразі немає, на місці присутні правоохоронці.

Читати ще: Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття, – Кулеба
Читати ще: Росіяни знищили єдиний в Україні осетровий завод

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС. Він додав, що міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, мають негайно долучитися до порятунку людей з затоплених міст і сіл, зокрема на тимчасово окупованій території, куди українські військові і рятувальники наразі не можуть дістатися.

Нагадаємо, російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Враження Показати IP 8 Червня 2023 12:49
що на *акцію* школярі прийшли класами. Невже в організаторів не вистачило кепели розбавити дітвору дорослими, щоб не кидалася в очі штучність дійства?
К.лучанин Показати IP 8 Червня 2023 15:18
Враження вороже. Ти хто? Школярі, що - не громадяни України? Школярі в курсі подій які відбуваються в Україні , допомагають волонтерам , підтримують ЗСУ своїми можливостями, навіть кошти збирають. В тебе явно відсталі думки про школярів.
123 Показати IP 8 Червня 2023 15:59
Коли дорослі воюють та допомагають врятуватись людям, які є жертвами кацапських орків, "школярі" , які є громадянами України, виходять на мирні протести, щодо бездіяльності і "великої стурбованості" дорослих "дядь" в ООН. Деяким дорослим дядькам, лежачи на дивані, вистачає кепели тільки коментувати війну, але нічого не робити, щоб швидше її закінчити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus