USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Куди дівати сміття? Екологи «натиснули» на сільські ради Волині

17 Грудня 2013 15:40
Екоінспектори виявили в областы численні порушення законодавства про охорону природи, а саме: відсутність на території сільських рад полігону твердих побутових відходів, відсутність схем санітарної очистки населених пунктів сільської ради, а також масові несанкціоновані сміттєзвалища. Про це повідомили у прес – службі Держекоінспекції області.

Держекоінспекція неодноразово виносила приписи сільським радам на усунення даних порушень. Оскільки вимоги приписів залишались невиконаними, у Волинський окружний адміністративний суд були подані позовні заяви до Маковичівської сільської ради Турійського району, Старокошарівської сільської ради Ковельського району, Доротищенської сільської ради Ковельського району, Старопорицької сільської ради Іваничівського району, Буцинської сільської ради Старовижівського району щодо визнання протиправною бездіяльності даних сільських рад щодо не оформлення документів на розміщення та експлуатацію полігонів твердих побутових відходів згідно вимог чинного законодавства.

Адміністративні позови судом були задоволені повністю. Волинський окружний адміністративний суд зобов’язав останніх отримати спеціальний паспорт на місце видалення твердих побутових, оформити документи, що посвідчують право користування або володіння земельною ділянкою під розміщення полігону ТПВ, організувати збирання і видалення побутових відходів виключно на створений полігон для їх захоронення, отримати дозвіл на розміщення та ліміти на утворення та розміщення відходів.

Робота в даному напрямку буде проводитись і надалі, допоки усі сміттєзвалища на території області працюватимуть на законних підставах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus